BES: 'Zulme Boyun Eğmeyeceğiz'

BES, 6 Ocak'ta yayınlanan üç yeni KHK ile toplamda 200 üye ve yöneticisinin hukuksuz ve keyfi bir şekilde ihraç edildiğini ve kamu emekçileri olarak zulme karşı boyun eğmeyeceklerini bildirdi.

GÜNDEM 09.01.2017, 15:35 09.01.2017, 15:35
 BES: 'Zulme Boyun Eğmeyeceğiz'

Birgün’de yer alan habere göre, Büro Emekçileri Sendikası(BES), yayınlanan üç yeni KHK ile ihraç edilen üye ve yöneticileri için basın toplantısı düzenledi. Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen toplantıda BES yönetim kurulunun yansıra KESK yönetim kurulu da destek verdi. Toplantıda da basın bildirisini okuyan BES Genel Başkanı Fikret Aslan toplamda BES’e bağlı 200 üye ve yöneticinin Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı ve İŞ-KUR'daki görevlerinden ihraç edildiğini bildirdi. Cemaat adı altında başlatılan operasyonun bugün muhalif kesimleri hedef alan bir hale geldiğini kaydeden Aslan, Memur-Sen yöneticilerinin belirlediği listeler sonucunda BES üyelerine yönelik baskılar ve işten atılmalar yapıldığını belirtti. İktidarın her kesimi sindirerek, Başkanlığa giden yolun önünü açmaya çalıştığını vurgulayan Aslan, baskılara karşı daha sıkı bir şekilde mücadele edeceklerini ve er ya da geç emekçilerin kazanacağını söyledi.

 

“İşimize geri döneceğiz”

 

Toplantıda söz alan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, Çalışma ve Güvelik Bakanlığı’nın sendikal mücadeleyi engellemeye çalıştığını vurgulayarak, fiili olarak emekçiler saldırılar düzenlediğini belirti. Başkanlık adı altında diktatörlük uygulamaları yapıldığını söyleyen Toprak, iktidarın 2023 hedeflerinde sadakatle bağlı kamu personeli yaratmaya çalıştığını ifade etti. Toprak, kamu emekçileri olarak baskılara karşı mücadele edeceklerini dikkat çekerken, “Bizler işimize geri döneceğiz onlar ise tarihin tozlu sayfaları arasındaki yerlerini alacaklar” dedi.

*****

“Hayatım mücadele içinde geçti”

 

İş-Kur’daki görevinden yayınlanan son KHK ile ihraç edilen Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şube Başkanı Mithat Tokur yaşadıklarını BirGün’e değerlendirdi. AKP iktidarının kendi düşünce ve doğrularından başka hiçbir şeye tahammüllü olmadığını aktaran Tokur, 36 yıllık meslek hayatında kınama cezası bile almadığını söyledi. Sıkıyönetim dönemlerinde bile insanların sıkıyönetim mahkemesi tarafından yargılandığını belirten Tokur, “Sıkı yönetim mahkemelerinin bile olmadığı bir sıkıyönetim sürecinden geçiyoruz. Gereken bütün hukuksal yollara başvuracağım. Mücadeleme kaldığım yerden devam edeceğim. Doğduğum günden beridir mücadele ediyorum hayatım mücadele ile geçti. Son zamanlarda engelli hakları konusunda mücadele yoğunlaştık sanırım bu da bir takım yerlerin hoşuna gitmedi. Her zaman doğrulardan yana oldum. Yanlışı kim yaparsa yapsın karşısındayım. Ben gece yattığımda rahat ve vicdanı temiz bir şekilde uyuyacağım. Acaba bu kararnameye imza atanlar yukarıdan verilen talimatla bir engelliyi bile işinden atacak insanlar yattıklarında rahatça uyuyabiliyorlar mı?” dedi.

Yorumlar (0)