Baydemir: Almanya meselesini de referandum malzemesi yapacaklar

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Almanya’nın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın toplantısını iptal etmesine ilişkin, "Bunu da bir iç siyaset malzemesi olarak kullanacaklardır, bunu da referandumun bir malzemesi olarak kullanacaklardır” dedi

GÜNDEM 03.03.2017, 14:09 03.03.2017, 14:09
Baydemir: Almanya meselesini de referandum malzemesi yapacaklar

ANKA'nın haberine göre, HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Almanya’nın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın toplantısını iptal etmesine ilişkin, “Siyasetçi dilediği yerde, dilediği fikrini ifade edebilmelidir. Ve fikrinden dolayı engellenmemeli, yasaklanmamalı, ötekileştirilmemelidir. Ama emin olun ki bunu da bir iç siyaset malzemesi olarak kullanacaklardır, bunu da referandumun bir malzemesi olarak kullanacaklardır” dedi.

Baydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Adalet Bakanı’na Almanya’da toplantı yapılmasına izin verilmemesine ilişkin soruya Baydemir, “Siyasetçi dilediği yerde, dilediği fikrini ifade edebilmelidir. Ve fikrinden dolayı engellenmemeli, yasaklanmamalı, ötekileştirilmemelidir. Ama emin olun ki bunu da bir iç siyaset malzemesi olarak kullanacaklardır, bunu da referandumun bir malzemesi olarak kullanacaklardır” yanıtını verdi. 

 

Yorumlar (0)