Barış Pınarı Harekâtı'nda 3. gün

Yurt içi ve yurt dışından birçok açıklamanın yapıldığı harekâtta bugüne kadar 3 asker şehit oldu

GÜNDEM 11.10.2019, 16:45
Barış Pınarı Harekâtı'nda 3. gün

Türkiye’nin Suriye’deki 3. kapsamlı askeri operasyonu olan ‘Barış Pınarı Harekâtı' 9 Ekim saat 16:00'da başladı. Harekâtta bugün üçüncü gün. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, harekâtın kapsamını ve hedefini "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekâtı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir" sözleriyle açıkladı. Yurt içi ve yurt dışından birçok açıklamanın yapıldığı harekâtta bugüne kadar 3 asker şehit oldu. Millî Savunma Bakanlığı ise operasyona dair verdiği rakamlarda Suriye topraklarındaki 342 terör örgütü mensubunun etkisiz hâle getirildiğini duyurdu. 

Türkiye’nin operasyonunun başlamasının ardından acil çağrı yapan İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika ve Polonya, harekâtın ikinci gününde toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi sonrasında Estonya ile birlikte ortak bir açıklama yaparak Türkiye'ye tek taraflı askeri hareketlerini sonlandırması çağrısında bulundu. BMGK toplantısı sonrasında ABD'den yapılan açıklamada"Başkanın da söylediği gibi ABD bu operasyonu hiçbir şekilde onaylamadı. Trump, bölgedeki Kürtlerin ve dini azınlıkların korunmasının, ayrıca insani bir kriz çıkmamasının onların sorumluluğu olduğunu vurguladı" denirken; Rusya ise yaşananların sorumlusunun ABD olduğunu savundu. 

İşte operasyonun üçüncü gününden dakika dakika gelişmeler...

16.30 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg NTV'ye konuştu.  Stoltenberg "Müttefikler bazen fikir ayrılığına düşebilir, ama bu fikir ayrılıkları her zaman çözülür. Türkiye NATO'dan çıkarılamaz" dedi.

16.10 Anadolu Ajansı, Suruç'a havan saldırısı gerçekleştiğini 2 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

16.00 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu operasyona dair sosyal medyada paylaşımda bulunan isimlere yönelik olarak 500 kişiye işlem yapıldığını, 121 kişinin ise gözaltına alındığı duyurdu.  

Yorumlar (0)