Bahçeli, 'Kaos' değneği gösterdi

MHP lideri, referandumdan ‘Hayır’ çıkması halinde ‘Türkiye’nin karışacağını söyledi, ihraç edilen akademisyenler içinse ‘Hepsi masum değil’ dedi.

GÜNDEM 11.02.2017, 09:31 11.02.2017, 09:31
Bahçeli, 'Kaos' değneği gösterdi

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandum öncesi ya da sonrasında “MHP’nin de kabineye gireceğine” yönelik iddialara yanıt verdi. “MHP’ye kabine teklifi yapılamayacağını” söyleyen Bahçeli, teklifin referandumdan geçmemesi halinde de “Türkiye’nin karmakarışık olacağını, iç ve dış çevrelerin bunu kullanacağını” belirtti.

-Bahçeli, gazetecilere şu açıklamaları yaptı: Ayrı tüzel kişiliğimiz var (AKP ile işbirliği): 48 yıldan bu yana bir tüzel kişilik yapımız var. Bu yapıyı koruyarak, referandum çalışmalarını sürdüreceğiz. “Evet”te hedef birliği içerisinde olunur da anlatımda farklı yerlerde, zeminde, söylemler olabilir. MHP’ye gönül vermiş arkadaşlarımız evet oyu kullanacaklardır. İkinci olarak, kampanya, MHP’nin kendi imkânlarıyla, üslubuyla, gerekçeleriyle yürütilecektir.

-MHP’nin talebi olmaz (MHP kabineye girecek iddiaları): Böyle bir teklif MHP’ye yapılamaz. Yapılırsa karşılık verilir. MHP’nin de böyle bir talebi olmaz.

-Hepsi masum değil (Akademisyenlerin ihracı): Muhalif dediğiniz unsurlar belki de FETÖ’nün beyin takımlarından birisi olabilir. Bunu görebilmek açısından bazı uygulamalar devlet tarafından yapılır. Uygulamaların sonucunu görebilmek için adalet mekanizmasının kısa sürede harekete geçip sorgulanmaların başlaması lazım. Üniversite geçmişten bu yana çok önemli bir kurum ama üyelerinin hepsinin masum olduğunu da söylemek çok yanlış olur. Eski bir öğretim üyesi olarak söylüyorum.

-Bazıları için hayaldir (İkinci darbe iddiaları): Darbe bazıları için hayaldir, bazıları için rüyadır, bazıları için hülyadır. Önümüzde bunun hangisi olur, onu bilemiyoruz. İnşallah Türkiye’de böyle bir olay yaşanmaz. Niyeti olanlar varsa da vazgeçmek durumunda olmalıdır.

-Sabahlara kadar kendimle tartışıyorum (Özgür Mumcu’nun ‘Bahçeli ne biliyor acaba?’ yazısı): Cumhuriyet kavramı çok sık kullanılır. Cumhuriyet gazetesini esas alırsanız anlamak çok zor. (Gülüyor) O manada bir farkım olduğuna inanıyorum. O dediğiniz şahıstan daha farklı düşünüyorum, sabahlara kadar da ülkem için kendi kendimle tartışıyorum.

-Türkiye senaryolara kurban edilemez (Evet çıksa da seçim olur yorumları): Referandumda “evet” veya “hayır”ın kabulüne ya da reddine bağlı olarak gelişir. Ama “evet” de olsa “hayır” da olsa başka senaryolar üzerinden Türkiye’yi seçime götürmek gibi bir durum çok ciddiye alınır bir yaklaşım olmaz. Türkiye’yi o kadar senaryolara kurban etmemek lazım.

-1050 dolar bozdurdum (Ekonomik kriz): Sayın Cumhurbaşkanı’nın böyle bir öneri yapmadan evvel, bir miktar dolarım vardı, onu bozdurdum. Hepsi de 1050 dolardı. O günkü karşılığıyla da 3 bin küsur yapıyordu. Hâlâ da benim masamda, çekmecemde duruyor. İhtiyacım yoktu bozdurmak için. Bozdurmuş olsam da o para bir ihtiyacı karşılamaz. Herhalde dolar alerjisi mi oldu, ne oldu? Elden çıksın dedik yani...

-Türkiye karmakarışık olur (Teklif referandumdan geçmezse ne olur): Karmakarışık olur Türkiye. Bundan yararlanmak isteyen iç ve dış çevreler çıkabilir. Tersinden okursak geçmezse çok iyi olur cümlesi hiç doğru bir cümle değil.

Yorumlar (0)