Bacaksız: Atatürk, Ulusumuz İçin Hiç Sönmeyecek Bir Işıktır

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız,10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajını yayımladı.

GÜNDEM 09.11.2019, 13:15
Bacaksız: Atatürk, Ulusumuz İçin Hiç Sönmeyecek Bir Işıktır

İşte Bacaksız'ın 10 Kasım Mesajı:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 81’inci yılında saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.

Çökmüş bir imparatorluktan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin doğmasına önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk, askeri bir deha olduğu kadar, ileri görüşlü ve akılcı bir devlet adamıydı. Tarihin en büyük aydınlanma hareketlerinden birini gerçekleştiren, Türkiye Cumhuriyetini akla ve bilime dayalı sağlam temeller üzerinde yükselten Atatürk, yalnız Türk Ulusuna değil, emperyalizme karşı savaşan tüm uluslara ilham kaynağı olmuştur.

Emperyalizme karşı tam bağımsızlık mücadelesi veren Mustafa Kemal Atatürk, tam bağımsızlık olmadan barışın gerçek bir barış olmayacağı düşüncesindeydi. “Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir” diyen Atatürk’e göre savaş ancak bağımsızlık ve özgürlük için yapılabilirdi.   Türkiye Cumhuriyet’inin dış siyasetini “Yurtta barış, dünya da barış" ilkesine dayandıran Atatürk, dünya barışı için de çalışan bir liderdi.

Ömrünün büyük bölümünü cephelerde geçiren Atatürk, “Birçok zaferler kazandım. Fakat, bunların en büyüğünden sonra bile her akşam, savaş alanlarında ölen bütün askerleri düşünerek içimde derin bir keder duyuyorum.” sözleri ile kalbindeki insani derinliği ortaya koymuştur. Atatürk, cephede savaştığı düşmanlarının bile önünde saygı ile eğildiği bir liderdi.

Ardında bağımsız bir ulus, aydınlık bir gelecek bırakan Atatürk, ulusumuz için hiç sönmeyecek bir ışıktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve büyük devrimci Atatürk’ün, ilke ve devrimleri yolumuzu her zaman aydınlatacaktır. Ulusumuz, tarihinden aldığı güç ile ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacaktır.

Genel Sağlık-İş, ebedi önderimiz Atatürk’ün bizlere emanet etiği demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, korumak ve yükseltmek için tüm çabayı gösterecektir.  Açtığı yolda, gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyeceğimize ant içiyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

Yorumlar (0)