Avukat Cahit Çiftçi Gergerlioğlu'na konuştu: "Güngör Arslan Cinayeti Sonrası Necmi Bulut Dosyasına Takipsizlik Kararı!

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, ÖFG TV 173. Bölümde Gazeteci Güngör Arslan Cinayetini ve 6 Eylül’de Gerçekleşecek İlk Duruşmayı Av. Cahit Çiftçi ile Konuştu!

GÜNDEM 05.09.2022, 10:51
Avukat Cahit Çiftçi Gergerlioğlu'na konuştu: "Güngör Arslan Cinayeti Sonrası Necmi Bulut Dosyasına Takipsizlik Kararı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun YouTube kanalında yönettiği ÖFG TV programına, 19 Şubat günü ofisinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ses Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Güngör Arslan'ın aile avukatı Cahit Çiftçi konuk oldu.

"İDDİANAME EKSİK, ESAS NOKTALAR YOK!"

Cinayetin olduğu günden sonra üç buçuk ay süren soruşturma sürecinde çıkan iddianamenin eksik olduğunu, esas noktaların olmadığını ve ciddi şüphelerinin bulunduğunu vurgulayan Av. Cahit Çiftçi süreci şu açıklamalarla değerlendirdi: "Rahmetli Güngör Arslan birilerinin paralarına, menfaat odaklarına taş attı diye bu cinayet gerçekleşti. Dosya çerçevesinde bunlar ispatlı fakat, tetikçi ile azmettiren insanlar arasındaki para trafiği, HTS kayıtları eksik! Bir numaralı sanık Ersin Kurt olayın olduğu gün, yaklaşık yarım saat sonra adliyenin oradaki kafeteryaya ticari taksi ile geldiğini iddia ediyor fakat HTS kayıtlarında Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut'un bizzat getirdiği anlaşılıyor."

 

"CİNAYETTEN İKİ AY ÖNCE 'GÜNGÖR'Ü VURDURACAĞIM' HABERİ"

17 Aralık 2021'de Zirve Kocaeli Gazetesi'nde "Güngör Arslan’ı vurduracağım." şeklinde haberler çıkıyor ve gazetenin yazarı Tahsin Keskin köşesinde Necmi Bulut'un bu konuda kararlı olduğunu yazıyor. Ancak rahmetli Güngör Arslan'ın 22 Aralık 2021’de yaptığı şikayet, Necmi Bulut’un 11 Ocak’ta ifadesinin basitçe alınması ile sonuçlanıyor. En büyük şahitlerden Tahsin Keskin'in ifadesinin dahi alınmadığını söyleyen Çiftçi, "Necmi Bulut ile ilgili tahkikatın genişletilmesini istedik. 19 Şubat cinayet işlendikten 4 gün sonra Necmi Bulut hakkındaki dosya takipsizlik ile sonuçlandırıldı. Necmi Bulut dosyasını ayırdılar güya soruşturma devam ediyor. Necmi Bulut’un özelliği ne, imtiyaz mı var?" ifadelerinde bulundu. Tüm itirazılarına rağmen CMK'nın vermiş olduğu yetki ile katkı yapmak istedikleri dosyayı alamadıklarını ve Necmi Bulut’un ifadesinin alınmadığı müddetçe şaibelerin devam edeceğini anlatan Çiftçi: "Necmi Bulut kısmı önemli bir delildir. Yapmadım diyorsa ifadesini verir ortaya koyar. Ne hikmetse belli bir zaman sonra onun da sesi soluğu kesildi. Biz maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Dosyaya baktığınızda en masum, garibanı tetikçi. 21 yaşında azmettirmişler, onu da suça bulaştırmışlar, hayatını yakmışlar." dedi.

"TÜRKİYE'NİN ŞU ANDA KONUŞTUĞU KİRLİ İLİŞKİLERİN BENZERİ BURADA VAR!"

6 Eylül günü duruşma salonunda olacağını söyleyen Gergerlioğlu: "Tüm Kocaeli medyasına duyuralım. Konuyu hassasiyetle takip eden, Meclis’te basın toplantıları, genel kurulda yoğun bir şekilde gündeme getiren ve birtakım siyasi partilerin tepkisini çekme pahasına bunu devam ettiren bir milletvekili olarak konuyu bizzat duruşma salonunda takip edeceğim. Tüm siyasi partilere de çağrım; gelin bu kafayı kuma gömme tavrından hepimiz vazgeçelim ve bu cinayeti aydınlatalım çünkü arka planında belli ki çok şaibeli işler dönüyor! Türkiye’nin şu anda konuştuğu kirli ilişkilerin sanırım bir benzeri burada var!” ifadelerinde bulundu. Gergerlioğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür eden Av. Cahit Çiftçi kamuoyuna mal olmuş bu davaya ana muhalefet partisinin de sahip çıkması gerektiğini ve duruşmaya gelmelerinin önemli olduğunu vurguladı. Çiftçi "Son cümlem; talebim, çağrım en azından Kocaeli’deki tüm siyasi parti temsilcileri, il başkanları, il başkan yardımcıları veya parti yönetiminden hukukçularını göndersinler daha sıhhatli olur, özellikle ana muhalefet partisinin takip etmesi, en azından ilk duruşma için mühim." diyerek konuşmasını bitirdi.

Yorumlar (0)