Atatürk'e saygısızlık tepki çekmişti: Harbiye'deki görüntülere bakanlıktan açıklama geldi!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kara Harp Okulu’na girişinin 121. yıl dönümünde gerçekleştirilen kutlama töreninde ayağa kalkmadığı görülen askerle ilgili yazılı açıklama geldi.

GÜNDEM 18.03.2020, 09:15 18.03.2020, 09:18
Atatürk'e saygısızlık tepki çekmişti: Harbiye'deki görüntülere bakanlıktan açıklama geldi!

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, dünkü köşesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kara Harp Okulu’na  girişinin 121. yıl dönümünde gerçekleştirilen kutlama töreninde yaşanan skandal görüntülere dikkat çekmişti

Törende iki askerin,  geleneksel yoklamanın yapıldığı sırada, Atatürk’ün öğrencilik dönemindeki numarası 1283’e geldiğinde tüm Harbiyeliler ayağa kalkarken iki askerin yerinde oturdukları görülmüştü.

Takan bugünkü köşe yazısında, yaşanan bu olaya dikkat çekmesinin ardından, Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğgeneral Mehmet Özveren'in kendisini aradığını belirterek yaptığı yazılı açıklamayı aktardı.

Takan'ın yazısı şu şekilde:

“Harbiye, Atatürk düşmanları ile mi dolduruluyor” başlıklı dünkü yazım üzerine Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğgeneral Mehmet Özveren aradı. Bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi, uzun uzun konuştuk.. Kendisinden yazılı açıklama rica ettim.  Fotoğraflarla birlikte gönderdi. Biraz kısaltarak aktaracağım

“Törenin yıllardır değişmeyen formatına göre; geleneksel yoklamanın yapıldığı bölümde, ATATÜRK’ün apolet numarasının okunması ile birlikte sadece Harbiyeliler hep beraber ayağa kalkmakta, diğer katılımcı personel ise yerinde oturmaya devam etmektedir. Bu kapsamda; yazınızdaki fotoğrafta ayakları gözüken ve ayağa kalkmadığı ifade edilen kişi Albay rütbesinde bir personelimiz, yine ikinci fotoğrafınızda arkada görülen kişi ise Teğmen rütbesinde bir bayan subayımızdır. Yukarıda ifade edildiği gibi törenin formatı gereği ayağa kalkmaları gerekmemektedir. Törenler geçmiş yıllarda da aynı formatta icra edilmiştir.”

Geçmiş yıllarda bu törenlere katılan ve organize eden subaylara sordum. Genelkurmay Başkanları dahil tüm sıralı komutanların yoklamada ayağa kalktığını “İçimizde” diye haykırdıklarını örnekleriyle  anlattılar. Harbiyeliler ile subayların karışık değil de ayrı ayrı oturtulduklarını söylediler. TSK’daki tüm subaylarımız ölene kadar Harbiyeli olarak bilirdim!.. Bakanlık açıklamasının takdiri size… Ben, yine de böyle görüntülere yanlış anlaşılmalara mahal verilmemesi için dikkatli olunmasını öneririm.

Yorumlar (0)