Anadolu Üniversitesi'nde atılan akademisyenlere muamele: ÖGB nezaretinde üniversiteye girebilir!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde çıkarılan son KHK ile mesleklerinden atılan akademisyenlere vicdan ve hukukla bağdaşmayan zorluklar çıkarıldı. Hocalarına destek veren öğrenciler ise gözaltına alınmakla tehdit edildi.

GÜNDEM 08.02.2017, 16:43 08.02.2017, 16:43
Anadolu Üniversitesi'nde atılan akademisyenlere muamele: ÖGB nezaretinde üniversiteye girebilir!

Birgün’de yer alan habere göre, Dün gece yayımlanan son KHK ile Anadolu Üniversitesi’nden de 28 akademisyenin görevine son verildi. Bugün okullarına eşyalarını toplamak için giden akademisyenler, rektörlüğün hukukla bağdaşmayan uygulamasıyla karşılaştılar. ÖGB şefleri tarafından akademisyenlerin ancak bir güvenlik görevlisi eşliğinde odasına giderek eşyalarını toplayabileceği bildirildi.

Bu hukuksuz uygulama üzerine üniversite öğrencileri hocalarına destek için okulun Yunus Emre Kampüsü kapısı önünde toplandı. Ancak ÖGB, öğrencilerin yürümesine de engel oldu. Özel güvenliklerin öğrencilerin yanında yürümesi talimatı veren üniversitenin güvenlik şeflerinden biri “Slogan attı mıydı direk gözaltına alacaksınız” dedi.

Aynı güvenlik şefi, KHK ile mesleğinden atılan akademisyenlerin üniversiteye bir özel güvenlik görevlisi nezaretinde girebileceğini, ve ancak onunla odasına gidip eşyalarını toplayabileceğini söyledi. Bu kişi sözlerinin devamında, “O hocanın burada işi bitmiş artık” diye bağırdı.

 

 

Dün yayımlanan KHK ile Anadolu Üniversitesinden ihraç edilen 27 akademisyen bugün rektörlük tarafından keyfi bir şekilde okula alınmıyor. pic.twitter.com/TAXem3O7YO

Eskişehir Muhalefet (@esesmuhalefet) 8 Şubat 2017

 

Anadolu Üniversitesinden dün yayınlanan #KHK ile ihraç edilen akademisyenler üniversiteye eşyalarını almak için girmeleri engelleniyor. pic.twitter.com/jm77fpCqLH

— Öğrenci Kolektifleri (@kolektifler) 8 Şubat 2017

 

 

 

Yorumlar (0)