AKİT gazetesi Boğaziçi Üniversitesi'ndeki akademisyenleri açıkça hedef gösterdi

AKİT, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerini hedef gösterdi.

GÜNDEM 04.02.2021, 17:29 04.02.2021, 17:36
AKİT gazetesi Boğaziçi Üniversitesi'ndeki akademisyenleri açıkça hedef gösterdi

Akit, bugün skandal bir habere imza attı. Akit'in, Boğaziçi Üniversitesi'nin akademisyenlerini fişlediği ortaya çıktı.

Boğaziçi eylemlerini gayrimeşru gören, öğrencilerin hak aramasını, akademisyenlerin "kışkırtmalarına" bağlarken, üniversite hocaları için de fişleme listesi yayımladı.

"Akademisyen değil terör destekçisi militanlar" manşetiyle çıkan yandaş Akit, haberde şu ifadelere yer verdi:

"Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemleri kışkırtan akademisyenlerin sicillerinin oldukça kabarık olduğu ortaya çıktı. Rektör Melih Bulu’ya karşı gerçekleştirilen provokatif gösterilerin düzenlenmesinde ön ayak olan 33 kişilik akademisyen grubunun 900 kişilik bir eğitim ordusunu manipüle etmeye çalıştıkları belirlendi. Boğaziçi üzerinden yeni bir Gezi kalkışması hayal eden ekibin içinde yer alan isimlerin FETÖ’ye PKK’ya ve DHKP-C’ye sahip çıkılan bildirilerde imzaların olduğu tespit edildi."

"HEPSİ YALAN"

Haberin devamında tek tek akademisyenler hakkında tutulan notlar paylaşılırken, üniversite hocaları iftiralarla hedef alındı.

Akit, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Cem Say'ı hedef  aldı.

Cem Say ise sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Akit'in haberi için "Hepsi yalan" yanıtını verdi.

Say, "Hepsi yalan! 1. O metne imza atmadım, Odatv'de 'yanlış buldum' diye de yazdım. 2. O yasaktan çok önceden (aşı yazımı yayınlamamalarından) beri OdaTV'nin yazarı değilim. 3. OdaTV davasında rapor hazırlamadım. 'O davadaki dijital deliller sahte' dedim. Masumdular, beraat ettiler" diye belirtti.

FETÖ KUMPASLARINI DESTEKLEDİĞİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİLER

Öte yandan, Akit, haberinde açıkça FETÖ'nün kumpas davalarını savundu.

FETÖ'nün kumpas davası Ergenekon çatısı altında görülen Odatv davasını hedef alan Akit, FETÖ'cü kumpas desteklemiş olduğunu göstermiş oldu. Zira destekledikleri, Odatv'nin suçlu olduğunu söyledikleri dava, FETÖ'nün 2008-2013 arasında kurduğu kumpas davalarından biriydi. Dava da beraatle sonuçlandı.

Ayrıca Akit, geçmişte pek çok FETÖ kumpasını ilk yayımlayanlar olarak biliniyor. 

Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yapılan kaset operasyonunun görüntüleri Akit gazetesinin web sitesi Habervaktim’de yayınlanmıştı. Habervaktim’de yayınlanan kaset operasyonunun perde arkasında FETÖ'cüler çıkmıştı.

Yorumlar (0)