Açıklanan vaka sayılarının neyi temsil ettiğini bakanlıkta bilmiyor!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük koronavirüs tablosundaki vaka sayısıyla neyin kastedildiğini bilmediklerini söyledi. Ceyhan, “Ben bunu Sağlık Bakanlığı’na da sordum. Bakanlık ‘Hocam, bu tam pozitif vaka sayısı değil. Ancak sadece hastaneye yatan sayısı da değil’ dediler.” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 22.09.2020, 21:42 22.09.2020, 21:47
Açıklanan vaka sayılarının neyi temsil ettiğini bakanlıkta bilmiyor!

Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ve programın moderatörlüğünü Yıldız Yazıcıoğlu’nun yaptığı “Gazeteciler ve Covid-19 Salgını” başlıklı online söyleşinin konuğu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan oldu.

Yeniçağ’dan Berkay Bigeç’in aktardığına göre; Bilim Kurulu Üyesi Ceyhan, “Açıklanan vaka sayısının gerçek vaka sayısı olmadığını biliyoruz hepimiz. Ben bunu Sağlık Bakanlığı’na da sordum. Bakanlık ‘Hocam, bu tam pozitif vaka sayısı değil. Ancak sadece hastaneye yatan sayısı da değil’ dediler. Dolayısıyla bu günlük bize açıklanan rakamların ne olduğunu bilmiyoruz. Bakanlık rakamları gizliyor demiyorum ama açıkladığı rakamların ne anlama geldiğini açıklamıyor” dedi.

Yorumlar (0)