3 kişi Reina'nın yakınındaki Anjelique'e keşif yapmaya mı gitti?

Reina'yı hedef alan terör saldırısının fail ya da faillerini yakalama çalışmaları devam ederken, saldırı günü bir başka ünlü eğlence mekanı Anjelique'e de 3 şüpheli kişinin geldiği öne sürüldü.

GÜNDEM 03.01.2017, 16:44 03.01.2017, 16:44
3 kişi Reina'nın yakınındaki Anjelique'e keşif yapmaya mı gitti?

Milliyet gazetesinden Arif Balkan'ın haberine göre, yılbaşı gecesinde Reina'daki saldırının fail ya da faillerini yakalamaya yönelik çalışmalar devam ederken, ilginç bir iddia ortaya atıldı. Saldırının yaşandığı Reina'ya çok yakın olan bir başka ünlü eğlence mekanı Anjelique'e yılbaşı günü 3 şüpheli kişinin geldiği öne sürüldü. 1'i kadın olan kişilerin mekana dair bazı soruları oldukça ilginç.





‘POLİSLER GELİP KAMERA KAYITLARINA BAKTI'

 

Anjelique'in güvenlik müdürü Gökmen Beştaş, o günü anlattı. Öğle saatlerinde gelen 3 kişinin rezervasyon yaptırmak istediğini ancak oldukça şüpheli hareketlerde bulunduklarını belirten Beştaş, "Kamera kayıtlarında bu sabit. 1'i kadın, 3 kişiler. Bir tanesi Rus kalpağı takmış. Bellerinde silah var. Arkadaşlar da bir hayli tedirgin olmuş. Bir arkadaşımız şüpheleniyor. Sonra yan taraftaki başka bir restorana geçiyorlar. Şüphelenen arkadaşımız da peşinden gidiyor. Orada görevlilere ‘Anjelique'e nasıl geçebiliriz?' gibi sorular sormuşlar. Arkadaşımız emniyeti bilgilendiriyor. Polisler gelip kamera kayıtlarına baktı. O sırada birinin IŞİD üyesi olma şüphesiyle arandığını söylediler. Bu şahısların bellerindeki silahlar da kamera kayıtlarında belli oluyor. Kayıtlar poliste de mevcut" dedi.  'Kırgız istihbaratı Reina saldırganıyla ilgili çalışmalara başladı'

 

‘BELKİ REİNA'YA BİLE GÜNDÜZ SAATİ KEŞİF YAPMAYA GİTMİŞ OLABİLİRLER'

 

Beştaş, iki haftadır emniyetin bölgede teyakkuzda olduğunu belirterek, "Bizlere de geldiler. Mekanın çevresinde özellikle cadde tarafında polis ekipleri vardı. Ortaköy'de o gün yaklaşık 500 polis vardı sanıyorum" diye konuştu. Saldırgan ya da saldırganların o gün diğer mekanlara da keşif amaçlı girip çıkmış olma ihtimali üzerinde duran Beştaş, "Şüpheli halleri dikkat çekiyor. Bir nevi keşif yapmışlar. Demek ki en rahat Reina'yı gördüler. Belki Reina'ya bile gündüz saati keşif yapmaya gitmiş olabilirler. Zaten oraya önceden girmeden bunu yapması çok mümkün değil" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)