15 Temmuz'da dikkat çeken Hakan Fidan detayı

15 Temmuz iddianamesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Genelkurmay Başkanlığı'na darbe girişiminden saatler önce yaptığı ziyaretle ilgili görüntüler de girdi.

GÜNDEM 06.03.2017, 15:17 06.03.2017, 15:17
15 Temmuz'da dikkat çeken Hakan Fidan detayı

Fidan, görüntülere göre darbe girişiminden dakikalar önce binadan ayrılıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı 15 Temmuz çatı iddianamesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Genelkurmay Başkanlığı'na darbe girişiminden saatler önce yaptığı ziyaretle ilgili görüntüler de girdi.

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar'ı "uyarmak" için Karargah'a yaptığı ziyaretin detayları da iddianameye girdi. Görüntülerde Hakan Fidan'ın girişimin başlamasından dakikalar önce karargahtan ayrıldığı görülüyor.

Kamera kayıtlarında yer alan saatlerde, Fidan saat 20.22'de karargahtan ayrıldıktan 1 saat sonra 21.22'de darbeciler karargaha giriyor.

İddianamede ifadelerine yer verilen şüpheliler ise ısrarla Fidan'ın baskından 15-20 dakika önce Karargah'tan ayrıldığını iddia etti.

Görüntüde ayrıca Fidan'ı şüpheli Üsteğmen Kübra Yavuz'un uğurladığı görülüyor.

Öte yandan iddianamedeki Genelkurmay Başkanlığı Tahkikat raporunda, Dişli’nin 15 Temmuz saat 20.51’de Genelkurmay Başkanı danışmanı Orhan Yıkılkan ile birlikte Hulusi Akar’ın odasına çıktıkları belirtildi. 2 saat 12 dakika sonra Dişli ve darbeci askerlerin Akar’ı götürdükleri belirtildi.

Buna göre girişim, Fidan'ın karargahtan ayrılmasından 29 dakika sonra başlıyor.

 

Yorumlar (0)