Gazete Kritik Ekonomi Merkez Bankası Üç Ödeme Kuruluşunun İzinlerini İptal Etti: Resmi Gazete'de Yayınlandı

Merkez Bankası Üç Ödeme Kuruluşunun İzinlerini İptal Etti: Resmi Gazete'de Yayınlandı

TCMB, 21 Şubat 2026 tarihli Resmi Gazete'de yayımladığı kararlar doğrultusunda TTM Elektronik Para, Klon Ödeme ve Fzypay Elektronik Para kuruluşlarının faaliyet izinlerini iptal etti. İptaller, 18 Şubat 2026 tarihli düzenlemeye dayanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 18 Şubat 2026 tarihli kararına dayanarak üç ödeme ve elektronik para kuruluşunun faaliyet izinlerini iptal etti. Kararlar, Resmî Gazete’de yayımlandı.

21 Şubat 2026 tarihli ve 33175 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğlerle,TCMB üç farklı ödeme ve elektronik para kuruluşunun faaliyet iznini iptal etti. İptal edilen kuruluşlar arasında TTM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş., Klon Ödeme Kuruluşu A.Ş. ve Fzypay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *