“Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak için Koronavirüs’ten etkilediğinizi ispat etmelisiniz”

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, kısa çalışma ödeneği almak için Covid-19 etkisinin kanıtlanması gerektiğini vurguladı. Başvurular İŞKUR'a elektronik posta ile yapılabilir ve gerekli belgelerle desteklenmelidir. İşverenle iletişim de gerekirse sağlanabilir.

“Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak için Koronavirüs’ten etkilediğinizi ispat etmelisiniz”

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, kısa çalışma ödeneği alabilmek için yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından etkilenildiğinin ispatlanması gerektiğini belirtti. 

Doğan, "İŞKUR kısa çalışma ödeneğine başvuru için açıklama yaptı. Kısa çalışma ödeneğine ilk kez de başvursanız, ödenekten yararlanabilirsiniz. Başvurunuzu İŞKUR’a elektronik posta yoluyla yapabileceksiniz. İŞKUR’un bu konuda yaptığı açıklamaya göre, başvuruların işyerine gidilmeden de belge üzerinden hızlı bir şekilde sonuçlandırılabilmesi için Koronavirüs'ten olumsuz etkilenildiğine dayanak teşkil eden belgelerin başvuruya eklenmesi gerekiyor. İŞKUR, gerektiğinde işverenle irtibata geçerek ilave belgeler de talep edilebilecek." ifadesini kullandı. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız