reklam
Gazete Kritik Ekonomi CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den Enflasyon Tepkisi: “Sandık Geldiğinde Bu İktidardan Kurtulacağız”

CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den Enflasyon Tepkisi: “Sandık Geldiğinde Bu İktidardan Kurtulacağız”

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini eleştirerek, Hazine Bakanı Şimşek'in sevinç belirtisine karşı, işçilerin ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti. Yücel, hükümetin çalışanları yok saydığını savunarak, değişim vurgusu yaptı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine ilişkin olarak, “‘44 ayın en düşük enflasyonu’ diyerek sevinen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 44 aydır maaşı eriyen işçiye, emekliye, alım gücü her gün azalan memura bunu inandıracağını düşünüyorsa sadece komik duruma düşüyor. Kimse merak etmesin, sandık geldiğinde ekonomiden anlamayan, emekçiyi düşünmeyen, emekliyi görmeyen, işçiyi yok sayan bu iktidardan hep birlikte kurtulacağız” dedi.

TÜİK, temmuz ayında aylık enflasyonu yüzde 2,06; yıllık enflasyonu ise yüzde 33,52 olarak açıkladı. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, konuya ilişkin X hesabından paylaşım yaptı. Yücel, şunları kaydetti:

“Kiralar uçmuş, tatil hayal olmuş, yumurtanın tanesi 10 lirayı görmüş, bu millet kiraz yiyemeden yazı bitiriyor, çiftçi isyanda, esnaf siftah yapamıyor. Bugün temmuz enflasyonunu açıklayan TÜİK, makyajlı verileriyle yine sanal bir iyilik tablosu çizme derdinde. ‘44 ayın en düşük enflasyonu’ diyerek sevinen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 44 aydır maaşı eriyen işçiye, emekliye, alım gücü her gün azalan memura bunu inandıracağını düşünüyorsa sadece komik duruma düşüyor. Halkın alım gücü yedi ayda yüzde 20 azalmış, hala masal anlatıyorlar. Kimse merak etmesin, sandık geldiğinde ekonomiden anlamayan, emekçiyi düşünmeyen, emekliyi görmeyen, işçiyi yok sayan bu iktidardan hep birlikte kurtulacağız.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *