Cevdet Yılmaz’dan Terörsüz Türkiye Süreci Açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terörsüz Türkiye sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. NTV’nin aktardığına göre Yılmaz, sürece yönelik yasal düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girmeden ele alınması için bir gayret bulunduğunu ifade etti.
Türkiye Basın Federasyonu’nun gazetecilerle düzenlediği toplantıda konuşan Cevdet Yılmaz, sürecin işleyişine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, terörsüz Türkiye süreci için “Belirli koşullara ve tarihe endeksli olacak” ifadelerini kullandı.
Yasal Düzenleme Meclis Tatile Girmeden Ele Alınabilir
Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarına göre, terörsüz Türkiye süreci kapsamında yapılması planlanan yasal düzenlemenin Meclis takvimi içinde gündeme gelmesi hedefleniyor. Yılmaz, düzenlemenin Meclis tatile girmeden ele alınması yönünde bir çaba olduğunu belirtti.
Bu açıklama, sürece ilişkin yasal adımların hangi takvimde ilerleyeceği konusunda kamuoyunda merak edilen başlıklardan biri olarak öne çıktı.
Memur ve Emekli Zammı İçin Enflasyon Farkı Mesajı
Toplantıda ekonomi gündemine ilişkin soruları da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, temmuz ayında memur ve emeklilere yapılacak artışla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Yılmaz’a, enflasyon farkıyla birlikte refah payı verilip verilmeyeceği de soruldu. Cevdet Yılmaz, enflasyon farkının mutlaka rakamlara yansıtıldığını belirterek, çalışanlar ve emekliler için enflasyona karşı koruma mesajı verdi.
“Emeklileri ve Çalışanları Enflasyona Karşı Ezdirmeyeceğiz”
Cevdet Yılmaz, memur ve emekli zammına ilişkin açıklamasında, “Enflasyon farkını mutlaka rakamlara yansıtıyoruz. Emeklileri ve çalışanları enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz” dedi.
Yılmaz’ın bu sözleri, temmuz ayında yapılacak maaş artışları öncesinde memur ve emeklilerin yakından takip ettiği refah payı beklentisinin yeniden gündeme gelmesine neden oldu.
Gözler Meclis Takvimi ve Temmuz Zammında
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamaları, hem terörsüz Türkiye sürecine ilişkin yasal düzenleme hem de temmuz ayında yapılacak memur ve emekli maaş artışları açısından önem taşıyor.
Yılmaz, yasal düzenleme için Meclis tatile girmeden önce adım atılmasına yönelik gayret olduğunu belirtirken, maaş artışlarında enflasyon farkının rakamlara yansıtılacağını ve çalışanlarla emeklilerin enflasyona karşı korunacağını vurguladı.