Milli Eğitim Bakanlığı ile cemaatlere yakınlığı ile bilinen İHH protokol imzalamış!

Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayan İnsani Yardım Vakfı’nın protokol dışına çıktığı öğrenildi.

EĞİTİM 29.12.2023, 11:56
Milli Eğitim Bakanlığı ile cemaatlere yakınlığı ile bilinen İHH protokol imzalamış!

Cumhuriyet'ten Mehmet Oflaz'ın haberine göre, Sakarya’da protokolün de dışına çıkıldı. İHH yetkilileri; 5 Aralık’ta Çevre Dostu Anaokulu’nda, 13 Aralık’ta Mehmet Zorlu Anaokulu’nda, 15 Aralık’ta Şehit Şerife Bacı Anaokulu’nda, 20 Aralık’ta Adapazarı Mesleki ve Teknik Anaokulu’nda ve 26 Aralık’ta Şehit Erol Olçok Anaokulu’nda öğrencilere, “iyilik, yardımlaşma, empati ve merhamet” konulu sunum gerçekleştirdi.

'İyiliği çocuklara öğretmen anlatamaz mı?'

Tarikatların Ensesindeyiz’den Feraye Ateş konuya ilişkin "Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir eğitimi tarikatlara teslim etmiş durumda. Okullarda uygulanan onlarca proje, protokol var. İyilikte Yarışan Sınıflar da bunlardan biri. İyiliği çocuklara öğretmen anlatamaz mı? Devlet başka ülkelerin halklarıyla dayanışmayı kendisi sağlayamaz mı? Aslında hepsi mümkün ama Cumhuriyetle hesaplaşmak, sömürünün üstünü örtmek için din istismarcılarından yardım alıyorlar" dedi. 

'2011’den beri vergiden muaflar'

“Bu vakıf cihatçılara desteğiyle biliniyor” diye konuşan Ateş, şunları kaydetti: “Başka ülkelerdeki kimsesiz çocuklara gösterdikleri ilgi de bunun sonucu. Kadın düşmanı, laiklik karşıtı söylemleriyle açıkça suç işliyorlar. Üstelik 2011’den beri vergiden muaflar. Devletin tüm olanaklarından yararlanıyorlar. Faaliyetleri bile yasadışı olan bir yapının protokol dışına çıkması işten bile değil.” 

Yorumlar (0)