Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel öğretim kurumlarında ders kitabı ve hizmet ücretleriyle ilgili denetimleri sıkılaştırıyor. Bakanlık, onaylanan ders kitapları dışında ders kitabı kullanımının önlenmesi ve yemek, kahvaltı, etüt, servis gibi hizmetlerin ücretlerinin okul tarafından belirlenip ilan edilmesine ilişkin denetimler yapacak.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve diğer öğretim programlarına uygun şekilde hazırlanan ücretsiz ders kitaplarının özel okullarda okutulup okutulmadığına ilişkin il milli eğitim müdürlüklerine talimat verildi. 3 Ocak’ta yapılan Yönetmelik değişikliği doğrultusunda, özel okullarda ders kitabı adı altında hiçbir ücret alınamayacağı ve Bakanlıkça dağıtılan ücretsiz ders kitaplarının kullanılması zorunlu olduğu hatırlatıldı.
MEB, ayrıca eğitim ücreti dahil tüm ücretlerin okul tarafından belirlenerek ilan edilmesi gerektiğini belirtti. Bu konularda ihmali olan okulların tespiti için denetimler 2025–2026 eğitim öğretim yılında da aynı hassasiyetle devam edecek.
Buna göre özel okullarda, Bakanlıkça onaylanan ders kitapları dışında kitap kullanılamayacak; yemek, kahvaltı, etüt, servis gibi hizmetlerin ücretleri okul tarafından belirlenip ilan edilecek ve öğrenci kayıt sözleşmelerinde yer alacak. Velilere sunulan tüm hizmetler belgeye dayalı yapılacak ve ödemeler okula ait hesaplar üzerinden gerçekleştirilecek.