İlkokul öğrencilerine oruç eğitimi: Amaç oruç tutmaya alıştırmak

İlçe Milli Eğitim Müdürü, "Aslında her çocuk oruç tutan anne babasına özenir ve kendisinin de sahura kaldırılmasını ve oruç tutmasını ister" dedi.

EĞİTİM 31.05.2017, 11:35 31.05.2017, 11:35
İlkokul öğrencilerine oruç eğitimi: Amaç oruç tutmaya alıştırmak

Kocaeli Gölcük'te 'Değerler Eğitimi Projesi' kapsamında ilkokul öğrencilerine 'oruç eğitimi' verilmeye başlandı.

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürütmekte olduğu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında ilkokulda öğrencileri 'oruca alıştırmak amacıyla' sahura aileleri tarafından kaldırılan öğrenciler öğlen ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı.


 
DHA'nın haberine göre; Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu yaptığı açıklamada, Osmanlı'da uygulanan Tekne orucu ile çocukları tanıştırdıklarını söyleyerek, "Bizlerin Ramazan'la birlikte gönül dünyamızda yaşadığı heyecanı ve huzuru istedik ki çocuklarımız da yaşasın. Çocuklarımıza kazandırmaya çalıştığımız alışkanlıklar onların ana okul ve ilkokul çağlarında gönüllerinde yer etmektedir. Bu dönemde sevinç ve mutlulukla yapmış olduğu etkinlikler ve çalışmalar onların gönül dünyalarında unutulmaz izler bırakmaktadır. Osmanlı'da çocukları oruç ibadetine alıştırmak için yapılan Tekne orucu ile onları tanıştırdık. Aslında her çocuk oruç tutan anne babasına özenir ve kendisinin de sahura kaldırılmasını ve oruç tutmasını ister. Bu Ramazan'ın aileye vermiş olduğu mutluluk ve bereketin bir göstergesidir. Bu sevinç ve mutluluğa onlar da ortak olmak ister. Bugün bizler Gölcük genelindeki ilkokullarımızda çocuklarımızdaki bu isteği göz ardı etmedik, onlara bir Osmanlı geleneği olan Tekne Orucu adı verilen oruçla tanıştırdık. Biz büyüklerin bile adını ilk defa duyduğu bu oruçta aile çocuğunu sahura kaldırır, beraber sahur yaparlar ve anne baba akşam ezanıyla, çocuk da öğlen ezanıyla orucunu açar. Hatta tutmuş olduğu orucun sevabını ailesine hediye eder, ailesi de ona küçük hediyeler alır veya harçlık verir. Bunlar çocukları oruç ibadetine alıştırmak için uyguladığımız güzelliklerdir" dedi.

Yorumlar (0)