CHP’den Bakan Özer’e YKS Barajı sorusu!

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması amacıyla verdiği soru önergesi verdi.

EĞİTİM 15.02.2022, 10:46
CHP’den Bakan Özer’e YKS Barajı sorusu!

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması amacıyla verdiği soru önergesiyle, Yükseköğretim Kurumları Sınavında kaldırılan baraj puanlarını TBMM gündemine getirdi. 

Baraj puanlarının kaldırılması ile ilgili MEB’in görüşü alınmış mıdır? 

Üniversite giriş sınavlarında uygulanan baraj puanları YÖK’ün ani bir kararı ile kaldırıldığına dikkat çeken CHP’li vekilin Bakan Özer’e yönelttiği sorular şöyle:

Baraj puanlarının kaldırılması ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın görüşü alınmış mıdır? Alınmış ise MEB’in görüşünün içeriği nedir?

Baraj puanlarının kaldırılması kararı alınmadan önce etkilerinin ne olacağı ile ilgili geleceğe dair bir Projeksiyon, Etki Analizi yapılmış mıdır? Yapılmış ise sonuçları kamuoyu ile paylaşılmış mıdır?

YÖK Yürütme Kurulu Üyelerinin bu hususla ilgili görüşleri alınmış mıdır?

Barajın kaldırılması konusu YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri arasında müzakereye açılmış mıdır? YÖK Yürütme Kurulu Üyelerinin kaçı bu kararı uygun bulmuştur? 

Barajın kalkması ile üniversitelere yerleşen öğrenci sayısında nasıl bir değişiklik olacaktır?

Öğretmenlik alanında başarı sıralaması uygulansa da, başarı sırası uygulanmayan alanlardan da formasyon alınarak öğretmen olunabildiği için, bu kararla birlikte ataması yapılmayan öğretmen sayısında çarpan etkisi oluşacağı hesaplanmış mıdır? Bu durumla ilgili ne gibi tedbirler alınmıştır?

Yorumlar (0)