Ukrayna'dan açıklama: Rusya Kiev'e yoğun füze saldırısı başlattı

Rusya'nın başkent Kiev'e bugün yoğun füze saldırıları başlattığı bildirildi. Saldırılarda iki kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor.

DÜNYA 02.01.2024, 12:52
Ukrayna'dan açıklama: Rusya Kiev'e yoğun füze saldırısı başlattı

Ukrayna başkenti Kiev'deki askeri idare, Rusya'nın başkente füze saldırıları başlattığını açıkladı. Füze saldırılarının bir insansız hava aracı (İHA) saldırısının hemen ardından başladığı belirtildi.

AFP muhabirlerinin aktardığına göre, saldırıların başlamasının ardından kentte 10'dan fazla patlama sesi duyuldu.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, saldırıların başlamasıyla başkentin bazı bölgelerinde elektriklerin gittiğini aktardı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya'nın başkente Kinzhal füzesi fırlatmaya devam ettiğini bildirdi. Başkentin kuzey doğusundaki Harkov'un valisi Oleg Sinegubov, saldırılarda Harkov'un da vurulduğunu açıkladı.

Ukrayna Parlamentosu'nun Avrupa Entegrasyonu Komitesi Başkanı Ivanna Klympush-Tsintsadze, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu, kapsamlı işgalin başlamasından bu yana Kiev'e ve Ukrayna'ya yapılan en büyük saldırı" dedi.

Ukraynalı yetkililer, saldırılar sonucunda iki kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Associated Press'in aktardığına göre, Harkov Valisi Sinegubov, saldırılar sonucunda kentte 1 kişinin öldüğünü, 41 kişinin yaralandığını açıkladı. Kente en az 6 füze saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Kiev Belediye Başkanı Klitchko da, başkentin 5 bölgesine yapılan saldırılar sonucunda bir yaşlı kadının hayatını kaybettiğini, en az 27 kişinin yaralandığını bildirdi.

Dün rekor sayıda İHA saldırısı düzenlendi

Ukrayna Hava Kuvvetleri, pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren Rusya'nın toplam 35 İHA saldırısı düzenlediğini ve hava savunma sistemlerinin tüm İHA'ları yok ettiğini bildirdi.

Ukraynalı yetkililer, düşürülen İHA'lardan birinin, Kiev'in en yoğun nüfuslu mahallelerinden Desnianskyi'de bir binaya isabet ederek yangın çıkardığını kaydetti.

Ukrayna, Rusya'nın yeni yılın ilk günü ülke genelinde rekor sayıda İHA saldırısını düzenlediğini açıkladı. Ukrayna Hava Kuvvetleri, 90 İHA'dan 87'sinin başarılı bir şekilde düşürüldüğünü söyledi.

Putin 'Saldırıları yoğunlaştıracağız' demişti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın haftasonu Belgorod kentine düzenlediği saldırının ardından, Ukrayna'ya yönelik saldırıların yoğunlaşacağını ifade etmişti.

Belogorod Valisi Vyacheslav Gladkov'un aktardığına göre, Ukrayna'nın cumartesi günü kente yaptığı saldırı sonucunda biri çocuk en az 25 kişi yaşamını yitirdi.(Solhaber)

Yorumlar (0)