Türkiye'den Joe Biden'ın iddiaları hakkında ilk açıklama

ABD Başkanı Joe Biden'in Suriye ile ilgili aldığı kararı ilettiği mektupta Türkiye hakkında yer alan ifadeler hakkında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı.

DÜNYA 09.10.2021, 13:01
Türkiye'den Joe Biden'ın iddiaları hakkında ilk açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye Suriye ile ilgili aldığı kararı mektup ile iletti.

Jeoe Biden'ın Türkiye için kullandığı ifadeler ise tepki çekti.

Biden, Suriye'deki "acil durum halini" uzattığını belirterek, Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü askeri eylemlerin ve operasyonların IŞİD ile mücadeleye zarar verdiğini iddia etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan skandal mektupa sert tepki geldi. Bakan Çavuşoğlu, "Bu  mektup kopyala yapıştır bir mektup olmuş. Bu cümleleri ABD yönetimi daha önce de kulandı." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD Başkanı Joe Biden'ın mektubuna tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Bu mektup kopyala yapıştır bir mektup olmuş. Bu cümleleri ABD yönetimi daha önce de kulandı. ABD yönetimi kongreye mektup yollarken ya da bilgi verirken doğruyu söylemiyor. PKK ile YPG arasında hiçbir farkın olmadığını çok iyi biliyorlar. Bu terör örgütüne çok iyi destek veriyorlar. Bu ABD kanunlarına göre suç. Burada bulunma amacının da DEAŞ ile mücadele olmadığını biliyoruz. DEAŞ ile mücadele eden dünyadaki tek ordu bizim ordumuz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)