Trump'tan Kudüs oylaması öncesi tehdit

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na getirilecek tasarıya lehte oy kullanan ülkelere finansal desteği kesme tehdidinde bulundu.

DÜNYA 20.12.2017, 20:56 20.12.2017, 20:56
Trump'tan Kudüs oylaması öncesi tehdit

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, BM Genel Kurulu’nda Başkan Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını eleştiren tasarının oylamasında hangi ülkenin ne yönde oy kullanacağının listesini tutacaklarını söyledi.

Amerikanınsesi'nin haberine göre, Haley Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, yarın (Perşembe) yapılması planlanan oylamada hangi ülkelerin ne oy kullandığı konusunda “ABD liste tutacak” dedi.

Genel Kurul’da yapılacak acil oturumda, Trump’ın Kudüs kararını eleştiren ve bağlayıcılığı olmayan karar tasarısı oylanacak.

BM Genel Kurulu’nun acil oturum düzenlemesine nadiren rastlanıyor ve Haley de Twitter üzerinden buna dair tepkisini dile getirdi. Haley mesajında, “BM’de bizden her zaman daha fazlasını yapmamız ve vermemiz talep edildi. Dolayısıyla, Amerikan halkının iradesiyle, büyükelçiliğimizin nereye konumlandırılacağı hakkında bir karar aldığımız zaman, yardım ettiklerimizin bizi hedef almasını beklemeyiz” ifadelerine yer verdi.

 

 Trump, "Yüz milyonlarca hatta milyarlarca dolar alıyorlar bizden, sonra da bize karşı oy kullanıyorlar. Oylamayı iyi izliyoruz, kaydedeceğiz." dedi.

Yorumlar (0)