Almanya Başbakanı Angela Merkel, Libya konulu İkinci Berlin Konferansı’na katılmak için Almanya’nın başkentinde bulunan Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ı kabul etti.
Görüşme bundan önce düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Merkel, Blinken’ın seminere katılmasının önemli olduğunu belirterek, "Libya’ya yönelik ortak bir sinyal göndermemiz önemli. Libya halkının, gelecekleri hakkında kendilerinin karar vermesini istiyoruz" dedi.
Merkel, ayrıca global ortakların da bu yolda Libya’ya eşlik etmelerinin önemine işaret ederek, "Hem Afrika açısından hem de Afrika-Avrupa ilişkileri açısından Libya'daki durumun stratejik önemini hepimiz biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Amerika Dışişleri Bakanı Blinken ile görüşmede transatlantik gündemini de ele alacaklarını anlatan Merkel, Amerika Başkanı Joe Biden ile G7 ve NATO zirvelerinde bir araya gelme fırsatını bulduğunu anımsattı.
Merkel, Biden ile bu toplantılarda yalnızca dünyadaki zorlukları tanımlamadıklarını hemde ortak bir yaklaşım konusunda anlaştıklarını kaydetti.
Amerika Dışişleri Bakanı Blinken de Libya’nın istikrar, güvenlik ve birlik yoluna girmesini ümit ettiğini belirtti.
Almanya ve Amerika'nın beraber çalışmaları gerektiğini dile getiren Blinken, karşılaşılan tüm zorluklar dikkate alındığında hiçbir ülkenin tek başına hareket edemeyeceğini, bu sebeple iş birliğinin önemli olduğunu kaydetti.
Gupi Filmi Tartışma Yarattı! Velilerden “Çocuklar Korkuyor” Tepkisi
#Magazin / 27 Ekim 2026
İsmail Kartal istifa etti: Fenerbahçe’den resmî açıklama bekleniyor
#Spor / 27 Ekim 2026
Kahramanmaraş’taki Okul Katliamında Şok: Müdür ve Yardımcısı Kaçmış!
#Gündem / 27 Ekim 2026
Yorumlar