Aleviler tepkili: Hassasiyetimiz dikkate alınmadı

Almanya'nın Köln'ünde düzenlenen mitingde PKK yandaşlarının Abdullah Öcalan lehine slogan atması, Alevi Birlikleri Federasyonu'nu rahatsız etti. AABK, bu durumu kınayarak organizatörlerle olan ilişkilerini askıya aldıklarını açıkladı ve birlik olmanın önemine vurgu yaptı.

Aleviler tepkili: Hassasiyetimiz dikkate alınmadı

Almanya'nın Köln kentindeki Deutzer Werft Meydanı, binlerce katılımcının yer aldığı bir mitinge ev sahipliği yaptı. Bu etkinlikte, terör örgütü PKK'nın taraftarları, Türkiye aleyhine ve PKK lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Katılımcı grubun, organizatörlerin uyarılarına rağmen Öcalan'ın posterlerini ve PKK sembollerini kaldırmamaları sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, Alevi Birlikleri Federasyonu (AABK) bu durumu kınadı. AABK, yaşananların ardından Demokratik Güç Birliği Platformu ile olan ilişkilerini askıya aldıklarını açıkladı.

Provokasyonlara Karşı Sağduyu

Avrupa'nın önemli Alevi örgütlerinden biri olan AABK, Köln'deki "Faşizme-Şeriata Hayır" mitinginin gerek olumsuzluklarına karşın büyük bir katılım ve kararlılıkla gerçekleştirildiğini vurguladı. AABK, bu etkinlik dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür etti ve provokasyonların önlenmesi konusunda gösterilen sağduyuya dikkat çekti. Miting, katılımcıların mücadele azmi ve cesur duruşlarıyla tarihi bir an olarak kaydedildi. AABK, bu tür durumlarda birlik olmanın ve soğukkanlı davranmanın önemini vurguladı. Kendilerine yöneltilen eleştirileri dikkate alarak, birlikte mücadele etme iradesini gösteren tüm destekçilerine kutlamalarda bulundu.

İlişkilerin Gözden Geçirilmesi

AABK, Avrupa Alevi Hareketi olarak önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, barış, kardeşlik, özgürlük, laiklik ve demokrasi gibi değerler için mücadele ettiklerinin altını çizdi. Ancak, gruplar arası ilişkilerde yaşanan yanlış anlamaların, hassasiyetlerin göz ardı edilmesinin kendilerini üzdüğünü ifade etti. "Demokratik Güç Birliği" adlı oluşumla ilişkilerinin değerlendirilmesi gerektiği ve bu nedenle askıya alındığı açıklandı. AABK, demokrasinin önemine vurgu yaparak hiçbir illegal örgütle bağlantı kurmayacaklarının altını çizdi. Bu çerçevede, Alevi Hareketi'nin ağırlandığı her yerde, karşı taraf olarak legal ve demokratik kurumlarla ilişki kurmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Dostluk ve Birlik Vurgusu

AABK, toplumsal mücadelede dostların hassasiyetlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, geçmişte yaşanan olumsuz anekdotlardan ders çıkarılması gerektiğini dile getirdi. "Nazi Almanya’sındaki Yahudi Papazı" metaforu üzerinden yapılan benzetme, demokratik güçlere çağrıda bulunarak birlikte hareket etmenin ve küçük hesaplaşmalara girmemenin önemini vurguladı. Alevi toplumu olarak, demokratik ve laik bir ülke yaratma mücadelesinde birleşerek hareket etmeleri gerektiğini önerdi. Bu tür durumların ülkedeki birlik ve beraberliği tehdit etmemesi adına daha dikkatli olunması gerektiği mesajını verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız