Gazete Kritik Arşiv Haberleri Tayvan, Türkiye'den aldığı yumurtalarda kanserojen madde bulduğu için anlaşmayı iptal etti

Tayvan, Türkiye'den aldığı yumurtalarda kanserojen madde bulduğu için anlaşmayı iptal etti

Tayvan’ın Türkiye’den satın aldığı yumurtalarda kanserojen madde bulunduğuna ilişkin iddialar ülkede gündem oldu. YUMURTALARDA YASAKLI MADDE İZİNE RASTLANDI 127 ton yumurta satın alan Tayvan hükümetinde Tarım Bakanı Chen Chi-chung, yumurtalarda yasaklı bir madde olan nitrofurans izine rastlandığını açıkladı.

Tayvan’ın Türkiye’den satın aldığı yumurtalarda kanserojen madde bulunduğuna ilişkin iddialar ülkede gündem oldu.

YUMURTALARDA YASAKLI MADDE İZİNE RASTLANDI

127 ton yumurta satın alan Tayvan hükümetinde Tarım Bakanı Chen Chi-chung, yumurtalarda yasaklı bir madde olan nitrofurans izine rastlandığını açıkladı. Chi-chung, “Hükümet Türk tedarikçiden anlaşma kapsamında bunu telafi etmesi için talepte bulunacak” dedi.

YUMURTALARI İMHA ETTİLER

Temmuz ayının başında kontrol edilen yumurtaların hepsinin imha edildiği açıklanırken Tayvan Gıda ve İlaç Dairesi bunların yerel piyasaya sürülmediğini de duyurdu.

160 BİN DOLARLIK ZARAR

Tayvan Ulusal Hayvancılık Endütrisi Kurumu CEO’su Peter Chen, ülkenin yaklaşık 160 bin dolar zararda olduğunu açıkladı. Chen, “Türkiye’den satın alımlar Haziran sonunda durduruldu ve hükümet ABD’den ithal etmeye yöneldi” dedi. Ülkede yaşanan yumurta krizi sonrasında Tayvan, aralarında Türkiye’nin de olduğu Brezilya, Malezya, Filipinler, Singapur ve Tayland’dan yumurta almaya başlamıştı. Tayvan hükümetinin  ABD, Avustralya ve Japonya’dan yumurta almaya devam ettiği de belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *