Gazete Kritik Arşiv Haberleri Fatih Altaylı: Emekliyseniz, zar zor geçiniyorsanız iki kadeh parlatma, gülme, neşeli olma hakkınız yoktur!

Fatih Altaylı: Emekliyseniz, zar zor geçiniyorsanız iki kadeh parlatma, gülme, neşeli olma hakkınız yoktur!

Fatih Altaylı, CHP'nin emeklilere yönelik eleştirilerine yanıt vererek, sosyal yaşam ve eğlence haklarının ihlal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Ahmet Hakan ise Yıldız Bacıoğlu’nun durumu üzerinden sosyal medya paylaşımlarını eleştirerek, bireylerin yaşam tarzlarına saygı gösterilmesi gerektiğini savundu.

Fatih Altaylı: Emekliyseniz, zar zor geçiniyorsanız iki kadeh parlatma, gülme, neşeli olma hakkınız yoktur!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, CHP'nin emekliler için düzenlemiş olduğu basın toplantısında "Torunum benden süt istedi, alamadım" diyen emekli Yıldız Bacıoğlu'nun sosyal medyada paylaştığı bir fotoğraf üzerinden hedef gösterilmesini eleştirdi. Altaylı, emekli kişiler için yapılan tartışmalarda, madde durumu kötü olan ve geçim sıkıntısı çeken insanların eğlenme ve sosyal yaşama dair haklarının ihlal edildiği düşüncesini ileri sürdü.

Emekli Bireylerin Sosyal Hakları

Altaylı, emeklilerin zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiği bir dönemde, herhangi bir sosyal etkinlikte veya eğlence ortamında yer almanın suç sayılmaması gerektiğini vurguladı. Yıldız Bacıoğlu'nun yaşadığı durum üzerinden yaptığı değerlendirmede, alkol tüketiminin bir yaşam tercihi olduğunu ve bu tercihin insanları kötü bir şekilde hedef almanın gerekçesi olmaması gerektiğini ifade etti. Emeklilerin neşeli bir yaşam sürme haklarının inkar edilmesinin, toplumsal adaletsizliğin bir yansıması olduğuna dikkat çekti. Altaylı, insanların yaşam tarzından ve sosyal geçmişlerinden ötürü dışlanmaması gerektiğinin altını çizerek, bu durumu eleştirerek, yaşamak için çalışmanın yeterince zor olduğu bir dönemde, insanların hayattan zevk almasının engellenememesi gerektiğini savundu.

Siyasi Eleştiriler ve Basın İlişkisi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise Yıldız Bacıoğlu’nun durumuna farklı bir perspektiften yaklaşarak, sosyal medya paylaşımlarını eleştirdi. Hakan, "Torununa süt alamayan viskici teyze" başlıklı yazısında, Bacıoğlu'nun yaşadığı zorluğa rağmen sosyal medyada paylaşılan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Hürriyet gazetesi yazarına göre, CHP'nin bu durumu kötü bir şekilde yönetmesinin, partinin içindeki karmaşaya ve beceriksizliğe ışık tuttuğu ortaya çıkmakta. Hakan, sorunları irdelemeye çalışan bir muhalefetin, toplumsal gerçeklere karşı kayıtsız kalmasına ve yüksek sesle eleştiri yapmaktan kaçınmasına doğrudan yanıt bulamadan ilerlediğini belirtti.

Yaşam Tarzı Üzerinden Yapılan Saldırılar

Aynı yazısında Hakan, Yıldız Bacıoğlu’na yönelik yaşam tarzı ve alkol üzerinden yapılan saldırıları kesin bir dille kınadı. "Her bireyin yaşam tarzına ve seçimlerine saygı gösterilmek zorundadır" diye belirten Hakan, insanlara yaptıkları paylaşımlar üzerinden eleştiriler getirilmesinin kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Bu tür saldırıların, bireysel hak ve özgürlüklere büyük bir zarar verdiği ve toplumsal barışı tehdit ettiği görüşünü savundu. Yıllar içerisinde toplumda oluşan bu tür yargıların, insanların hayatını nasıl etkilediğine dair bir nebze düşünülmesi gerektiğini belirten Hakan, yazısında bu durumun bir insan hakkı ihlali olarak görülebileceğine işaret etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız