Gazete Kritik Arşiv Haberleri CHP'li Öztrak: Bu iktidar milletin kefen parasına bile çöktü, yetmedi kayınpeder-damat bir oldular, kasadaki 128 milyar doları erittiler

CHP'li Öztrak: Bu iktidar milletin kefen parasına bile çöktü, yetmedi kayınpeder-damat bir oldular, kasadaki 128 milyar doları erittiler

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısında Türkiye'deki kutuplaşma ve gerginliğin artışına dikkat çekerek, hükümetin sorumluluklarını yerine getirmediğini vurguladı. Öztrak, güvenlik ve yargı konularında acil eylem gerektiğini ifade etti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlemiş olduğu basın toplantısında çeşitli konulara dair açıklamalarda bulundu. Öztrak, Türkiye’nin mevcut siyasi durumu ile ilgili dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Özellikle kutuplaşma ve siyasi gerginliğe vurgu yapan CHP sözcüsü, hükümetin sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti.

Gerginlik ve Kutuplaşmanın Artışı

Faik Öztrak, son üç yıldır Türkiye'de siyasi yaşamda yaşanan kutuplaşmanın ve gerginliğin giderek arttığını ifade etti. Bu tür olumsuz senaryoların daha önce de yaşandığını hatırlatan Öztrak, halkın artık bu kirli oyunlardan haberdar olduğunu ve bir daha böyle bir durumla karşılaşamayacak kadar tecrübeli olduğunu vurguladı. Öztrak, toplumun feraseti sayesinde bu tür kirli sularda kaybolmayacağını belirtti. Ayrıca, hükümetin bu durumu düzeltmesi gerektiğini, aksi takdirde halkın tepkisini çekeceğini savundu.

Hükümetin Sorumlulukları ve Güvenlik

Öztrak, iç güvenliğin sağlanmasının hükümetin temel görevlerinden biri olduğunu dile getirdi. Milletin can güvenliğini temin etmenin, yönetenlerin yükümlülükleri arasında bulunduğunu belirten Öztrak, hükümetin hain saldırıların faillerini bir an önce tespit edip yargı önüne çıkarması gerektiğini vurguladı. Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, eğer hükümet görevini yerine getiremiyorsa, yetkilerini devretmesi gerektiğini söyledi.

Yargının Durumu ve Medya Sessizliği

Öztrak, İçişleri Bakanı’nın açıklamasının ardından AK Parti'den 10 bin dolar aldığı söylenen bir siyasetçinin varlığını dile getirdi. Bu durum karşısında AK Parti’nin ve medya organlarının büyük bir çoğunluğunun sessiz kaldığını dile getiren Öztrak, durumu takip ettiklerini belirtti. Atama Bakanının TBMM Başkanına gitmesi sonrası olayların geliştiği ifade edildi. Savcıların bir ay beklemesinin ardından soruşturmanın başlaması ile ilgili eleştirilerde bulunan Öztrak, yargının neden harekete geçmediğini sorguladı.

Ülkenin Durumu ve Skandallar

Son olarak, Öztrak, ülkenin durumunu eleştirdi. "Tuz koktuysa kimi kime şikayet edeceğiz?" diye sorarak, mevcut skandalların çok sayıda olduğunu ve halkın bunlara tepki göstermesi gerektiğine dikkat çekti. Yargının sesi çıkmadığı sürece bu karanlık ortamın devam edeceğini ifade eden Öztrak, ülkeyi yönetenlerin önce yargıya yönelik baskılarını kaldırmasının gerekliliğini savundu. Bu bağlamda, ülkenin yaşadığı sıkıntıların çözüm yollarının bir an önce bulunması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *