17.01.2018, 19:39

Afrin Operasyonu

Son 1 senedir gündemimizde olan ve pek yakında komşu ülkemiz Suriye'de sınırımızın teröristlerden temizleneceği artık kaçınılmaz. Afrin Türkiye için çok ama çok önemli çünkü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG burada ve ileride tıpkı 2015 yılının haziran ayında güneydoğu'da pkk'nın gençlik yapılanması ydg-h'nin başlattığı hendek-barikat savaşı gibi olmaması elzem. Kürtlerin 3 senedir huzurlu şekilde bölgede yaşamaları da gayet önemlidir. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma ile Polisimiz artık güneydoğu şehirlerinde PKK'yı ve gençlik yapılanmasını sildiler. 

 

Komşu Suriye sınırımızda da Afrin şehrinde bulunan YPG/PYD de sınırdan tamamen silindikten sonra sıra ileride Menbiç'e gelecek. Pek tabi AKP hükumetinin Fırat Kalkanı operasyonunda Cihatçı Özgür Suriye Ordusunu kullanması bize 90 Türk Askerinin hayatını kaybetmesini sağladı ve bu sebeple operasyon beklenildiğinden fazla uzun sürdü. Afrin operasyonunda bu sefer karşımızda IŞİD yok, YPG/PYD gibi bölgede bayadır olan ve Afrin'i tamamen hendeklerle şehir merkezi dahil güvenli hale getiren tecrübeli ABD tarafından eğitilen Suriyeli Kürtler burada olacak. 

 

Afrin Operasyonu bu sebeple baya uzun sürecektir. 6 Ay içinde bitmemesi kaçınılmaz olup ne kadar az asker hayatını kaybederse bizim için bu iyi olacaktır. Hendek Savaşları ve Fırat Kalkanı operasyonunda yaşanan acılar halen taze ve ordumuz Gülencilerin darbe girişiminden sonra baya bir darbe aldı. Ordu tamamen değişti ve yeni askerler birliğe katıldılar. 

 

Umarım Afrin Operasyonu bizi Esad ile daha çok yakınlaştırır ve Sınırımızda tüm teröristler silineceğe dek mücadele başarılı geçer.  Rusya ve İran'ın da desteği ile Terör koridoru da böylece sınırımızdan tamamen uzaklaşmış olur. 

 

Herkese şimdiden iyi haftasonları dilerim. 

- - - -

Yorumlar (0)