İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Ocak ayından bu yana 95 bin 500 kaçak elektronik sigara ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ocak ayından bu yana kentte düzenlenen 15 ayrı operasyonda yurt dışından kaçak yollarda getirilen 95 bin 500 elektronik sigara ele geçirildiğini açıkladı. Söz konusu operasyonlarda 24 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Yurt Haberleri 03.04.2023, 11:57
İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Ocak ayından bu yana 95 bin 500 kaçak elektronik sigara ele geçirildi

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurda kaçak yollarla elektronik sigara sokan ve bunların ticaretini yapan kişiler hakkında takibe alarak çalışma başlattı. Su çerçevede bazı adresler tespit edildi.

Zeytinburnu, Başakşehir, Fatih, Pendik, Bağcılar, Güngören, Eyüpsultan, Maltepe ve Ümraniye ilçelerinde bulunan, depo ve işyeri olarak faaliyet yürüten 17 adrese ocak, şubat ve mart aylarında 15 farklı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucu 24 şüpheli yakalandı, adreslerde yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 140 milyon lirayı bulan 95 bin 500 elektronik sigara, 41 bin 610 elektronik sigara aparatı ve bin adet elektronik sigara likidi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 10'u emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adli makamlarca serbest bırakıldı. 10 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, 4 şüphelinin ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Yorumlar (0)