Erdoğan: 'Türkiye ekonomisini 10 ülke arasına sokacağız'

AKP MKYK toplantısında 2021 yılını değerlendiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Her şey kontrolümüz altında. Yeni ekonomi modelini vatandaşa iyi anlatalım. Sahadaki çalışmaları hızlandırın" talimatı verdi.

Yurt Haberleri 31.12.2021, 08:57 31.12.2021, 09:00
Erdoğan: 'Türkiye ekonomisini 10 ülke arasına sokacağız'

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında 2021 yılı değerlendirmesi yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, piyasaların moralinin yüksek tutulması gerektiğini, Türkiye’nin ekonomik yapısının güçlü olduğunu, kur ve döviz dengesinde piyasanın istikrara kavuşacağını söyledi.

Sürecin kontrollü bir şekilde ilerlediğini dile getiren Erdoğan, “Sahadaki çalışmalarınızı hızlandırın. Yeni ekonomi modelini vatandaşa iyi anlatalım. Her şey kontrolümüz altında. Türkiye’yi ekonomisi güçlü 10 ülke arasına sokacağız” dedi.

SOYLU: RAPOR HAZIRLAYACAK

Hürrriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, toplantıda, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde(İBB)"terör örgütleriyle bağlantılı 557 kişi çalışıyor" iddiası üzerine başlatılan "özel teftiş" de gündeme geldi. Bazı MKYK üyeleri teftişi eleştirirken bazı kurmaylar ise “Bu süreçte hassas olunmalı” dedi. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da yapılan teftiş sonucunda bir rapor hazırlanacağını ve sürecin hâlâ devam ettiğini aktardığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıya yaklaşık 1 saat katıldığı, MKYK sonrası düzenlenmesi planlanan Merkez Yürütme Kurulu(MYK) toplantısının ise ertelendiği duyuruldu.

Yorumlar (0)