Elazığ depreminde 11 saat sonra mucize yaşandı!

Elazığ'da dün akşam saat 20.55'te meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde 20 vatandaşımız hayatını kaybederken 1015 kişinin de yaralandığı bilgisi tüm Türkiye'yi kahretti. Öte yandan arama kurtama ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu depremde 11 saat sonra 2 kişi enkaz altından kurtarıldı. İşte detaylar.

Yurt Haberleri 25.01.2020, 09:07
Elazığ depreminde 11 saat sonra mucize yaşandı!

Dün akşam saat 20.55'te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 20 vatandaşımız hayatını kaybederken 1015 kişi de yaralanmıştı. Elazığ Sivrice merkezli depremde Elazığ ve Malatya'da birçok bina yıkılırken Elazığ'da 38 kişi enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Öte yandan depremden 11 saat sonra iki mucize yaşandı. Mustafapaşa Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın enkazında kalan  Cengiz Çelik ile telefonla irtibata geçildi. Enkazda Çelik'in eşi ve iki oğlunun da bulunduğu öğrenildi. Arama-kurtarma ekipleri, Cengiz Çelik'in tarifiyle enkazdan ilk olarak Gülsüm Çelik'i çıkardı. Cengiz Çelik ve iki oğlu için çalışmalar sürüyor. Bu arada, Elazığ Maden'e bağlı Gezin beldesindeki bir enkazda ise üç kişilik Dişli Ailesi ile de iletişim kuruldu. Aile fertlerinden biri sağ olarak enkazdan çıkarılarak hastaneye sevk edildi. 

Elazığ merkezdeki Sürsürü Mahallesi Halaylı sokakta bulunan ve depremden 5 saat sonra 12 yaşındaki erkek çocuğun kurtarıldığı Dilek Apartmanı enkazında hassas dinleme cihazı ve dedektör köpekler ile yapılan çalışmalarda sabah saat 06.00 sıralarında biri kadın 2 kişiye ulaşıldı. Bölgede tamamen sessizliğin sağlanmasının ardından hassas cihazlarla yapılan son dinlemede, depremzelerin bulundukları mevkisini belirleyen ekipler, açtıkları kanaldan kurtarma çalışmalarına yön verdi. Bu gelişme enkazdan canlı çıkabileceği umutlarını artırdı.

İki enkazda da çalışmalar devam ediyor.

Yorumlar (0)