'CHP BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAK İÇİN TEKLİF ALDIM'

Balıkesir'in yerel gazetecilerinden Yüksel Kalkan, yaklaşan yerel seçim öncesi akademisyen Taylan Engin ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı.

Yurt Haberleri 10.09.2018, 11:18 10.09.2018, 11:18
'CHP BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAK İÇİN TEKLİF ALDIM'

Balıkesir'in yerel gazetecilerinden Yüksel Kalkan, yaklaşan yerel seçim öncesi akademisyen Taylan Engin ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı.

İşte o  değerlendirme:


Mart 2019 da yapılacak yerel seçimlere yaklaşırken Bütün partiler ve ilçe başkanlıkları ,il başkanlıkları adaylarını belirlemenin çalışmalarını alttan ,alttan yapmaya başladılar.

Partilerin genel merkezlerinden resmi olarak çalışmalara başla talimatları gelmemiş olsa’da ,il ve ilçeler söylemlere kulak kabartıyorlar. Ayvalık için çalışmalar önümüzdeki hafta hızlanacağı görülüyor. CHP İl teşkilatı 10 Eylül Pazartesi saat 20:00’da Ayvalık İsmet İnönü kültür merkezinde, genişletilmiş danışma toplantısı yapacak. Üyelerinin veya yönetimin,delegelerin sorularına cevaplar bulacaklar. Belki en çok merak edilen sorulara cevaplar, Kurultay neden olmadı, CHP Oyları düşüyor ,Ayvalık’ta aday kim,Balıkesir de belediye başkan adayı kim gibi.

Balıkesir adayı şimdilik Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın dillendiriliyor. Demokrasinin gereği arada bende varım diyerek, CHP ‘ye gönül vermiş bu vazifeyi hakkıyla yaparım diyen Partililerde çıkacaktır. Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlığı için partililer tarafından desteklenen Öğretim üyesi Dr. Taylan Engin gibi. Bu özel haberde karşılıklı sohbetimizde Öğretim üyesi Dr. Taylan Engin,şunları paylaştı” Balıkesir Cumhuriyet Halk Partisinin İL teşkilatında bana inanmış,İlçe başkanları,Delege arkadaşlar var. Balıkesir belediye başkanlığına adayı olmam için benimle görüştüler.

Dört ,Beş aydır bu süreç devam ediyor. Bende bunu değerlendirdim. Sıcak bakıyorum ve halen analiz ediyorum. Balıkesir ‘deki CHP ilçe teşkilatlarını geziyorum. CHP İlçe başkanlarımız ile görüşüyorum ve üye arkadaşlarımla tanışıyorum. Bu seçimi nasıl alırız ’ı araştırıyorum. Ben bu seçimde aday olursam başarılı çıkacağıma inanıyorum. Bendeki yetenek ve güçle başaracağımıza inanıyorum. Balıkesir büyükşehir belediyesini tanıyorum. İçindeki çalışanları ‘da tanıyorum. 2015 yılından beri bu belediyenin içindeyim. Genel sekreter yardımcılığını yaptım.

Ulaşım,çevre,kırsal hizmetler,daire ve şirketler belli bir süre benim sorumluluğum altında idi. Daire başkanlarını ben koordine ettim. Balıkesir ‘in yapısını, mahallelerini iyi biliyorum. Nerenin neye ihtiyacı var,ne yapıldı ,ne eksik bırakıldı bunları takip etme gücüm var. Her ilçede bizim teşkilatlarımız var. Kendi guruplarımız var.

Her ilçede ne sıkıntılar var bilgi aldığım bir oluşuma ve yapıya sahibim. Ben CHP’nin bilim akademik platformunun kurulundayım. Her toplantımızda gördüğüm eksiklikleri, projeleri orada anlatıyorum ve paylaşıyorum. Ben Balıkesirliyim. Balıkesir’de doğdum. Balıkesir’de büyüdüm. İlk ve ortaokulu Balıkesir’de bitirdim. Benim şehrime faydam olacak her görevde, oluşumda varım. Bir toplantıda dile gelmiş benim aday olmam ile ilgili, artık bu bir vazifeye döndü. Daha ciddi hazırlanmam gerektiğinin farkındayım” dedi. 

Yorumlar (0)