Yenişehir Belediyesinden evlenen çiftlere İstanbul Sözleşmesi

Yenişehir Belediyesi, kadınlara yönelik şiddeti ve cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla hayata geçirilen İstanbul Sözleşmesi’ni kitapçık haline getirerek, yeni evlenen çiftlere veriyor.

YEREL 14.08.2020, 17:17
Yenişehir Belediyesinden evlenen çiftlere İstanbul Sözleşmesi

İlarya Kalkan ve Ekin Mustafa Günel’in nikâhı kıyarak, çifte sözleşmeyi hediye eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kadını koruyan ve cinsiyet eşitliğini ortaya koyan ayrıca cinsiyete dayalı şiddeti reddeden İstanbul Sözleşmesi’nin yaşamımızda var olmasını istiyoruz.”

Kadına yönelik şiddetle mücadele eden ve kadınların ekonomik olarak güçlenmesini sağlamak amacıyla projeler üreten Yenişehir Belediyesi, 2014 yılında Türkiye’de yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’ni kitapçık haline getirdi. Yenişehir Belediyesi nikâh töreninde evlilik cüzdanı ile birlikte İstanbul Sözleşmesi’ni de yeni evlenen çiftlere veriyor.

“İstanbul Sözleşmesi Yaşatır”

İlarya Kalkan ve Ekin Mustafa Günel çiftinin nikâhı kıyarak, İstanbul Sözleşmesi kitapçığını veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” dedi. Toplumda duyarlılık oluşması amacıyla sözleşmeyi kitapçık haline getirerek dağıttıklarını ifade eden Başkan Özyiğit, “Kadını koruyan ve cinsiyet eşitliğini ortaya koyan ayrıca cinsiyete dayalı şiddeti reddeden İstanbul Sözleşmesi’nin yaşamımızda var olmasını istiyoruz. Yeni evlenen çiftlerimize aile cüzdanını verirken, yanında kitapçık haline getirdiğimiz İstanbul Sözleşmesi’ni de veriyoruz ki toplumda bir duyarlılık oluşsun. İstanbul Söyleşmesi yaşatır diyoruz. Sevgili geçlerimiz sizlere inanıyoruz, zor zamanınızda sizden istirhamım birbirinizi dinleyin ve anlayın. Emin olun ki dayanışmayla daha mutlu olacaksınız ve mutluluğunuzla birlikte dünyaya getireceğiniz çocuklar çok daha huzurlu ve topluma çok daha güzel hizmet edeceklerdir. Güzel bir ülkede hep birlikte barış içinde cinsiyet eşitsizliği olmadan mutlu bir şekilde yaşamamızın yolu var. Bu yol için sonsuza kadar mücadele edelim ve bu yoldan bizi mahrum etmek isteyenlerle de sonuna kadar karşı çıkalım.” dedi.

“Sözleşmenin tüm yükümlülüklerini uygulamak için çaba sarf etmeliyiz”

İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına yönelik kamu oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Başkan Özyiğit, “Ülkemizde çok sayıda kadın cinayeti işleniyor ve kadın cinayetleri bizleri o kadar üzen bir seviyeye geldi ki Türkiye’de 2014 yılında İstanbul Sözleşmesi’ni imzaladı. Ve İstanbul Sözleşmesi imzaya açıldığında ilk imzalayan ülke olan Türkiye Cumhuriyeti oldu. Ancak bugün sözleşmenin kaldırılmasına yönelik maalesef belli kesimler tarafından kamuoyu oluşturuluyor. Sözleşmeden ayrılmayı değil, sözleşmenin tüm yükümlülüklerini uygulamak için çaba sarf etmeliyiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)