banner758

"Vebali Yanlış Açıklama Yapanın Boynunadır"

Yerel gündemde yer alan 18 Uygulamasına yönelik düşüncelerini aktaran Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Meclisi Toplantısında yapılan söylemlere yanıt verdi.

YEREL 09.01.2020, 17:33
"Vebali Yanlış Açıklama Yapanın Boynunadır"

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Dün üzülerek bilgi aldığım 18 uygulamasıyla ilgili ve bu konuyla ilgili yapılan açıklamalar. İmar Kanununun 18’inci madde uygulaması, belediyelere ve valiliklere 10 Temmuz 2019 tarihinde bir kanun ve yasa ile yeniden yetkilendirilmiş ve yurttaşın yolunun açılması, sağlık tesisinin alanının belirlenmesi, okul yerlerinin belirlenmesi, kısacası yeni bir yaşam alanı yaratılabilmesi için belediyelerin zorunlu görevlerinden bir tanesidir. Burada, vatandaşımızı kışkırtmak, vatandaşımızın arazilerinin elinden gideceğini söylemek bence siyasetten başka bir şey değildir. Siyasette sorumluluk makamında olan kişilerin daha dikkatli açıklamalar yapmasında fayda vardır. Çünkü bu açıklamalar neticesinde vatandaşımızın yanlış bilgilendirilmesi, olası bir olumsuzluğun vebali,  bu açıklamayı yapanın boynundadır.  Bunun adı kul hakkıdır, veballi bir durumdur. Lütfen bu konuda daha dikkatli açıklamalar yapalım” dedi.

İBRAHİM ZEKİ BURDURLU CADDESİNİ İŞARET ETTİ

İmar Kanununun 18’inci madde uygulamasına yönelik yakın zamandaki en güzel örneğin İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi olduğunu işaret eden Başkan Ercengiz, “Vatandaşımızın büyük bir bölümü Bağlar Mahallesinde yapılan 18 Uygulamasından sonunda memnundur. 1990’lı yıllarda İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi ve hemen altındaki parsellerde yapılan 18 Uygulamasında vatandaşımız yine isyan etmiştir ama bugün vatandaşımızın imara açılan arazilerinde çok da kıymetli bir mahalle oluşmuş, güzel bulvarlar yapılmış, vatandaşımızın ayağına götürülecek devlet hizmetlerinin alanları yaratılmıştır, sağlık ocağı, okul ve benzeri hizmetleri için, siyaset yapalım ama siyaseti lütfen ama lütfen üzerinizde veballi olmayacak şekilde yapalım. Bunun kanunu maddesi hepsi burada mevcuttur” dedi.

YURT SAHASINI TEKRAR KONUT SAHASINA ÇEVİRMEYİ PLANLIYORUZ

Başkan Ercengiz, İstiklal Yerleşkesinin kurulmasıyla konut alanı olan yerin, daha önce öğrenci yurt alanı olarak Belediye Meclisi Kararı ile belirlendiğini fakat Burdur’daki vatandaşların konut ihtiyacı yaşaması nedeniyle yeniden konut alanı olarak değiştirileceğini dile getirdi. Başkan Ercengiz, “Bir diğer husus TOKİ müracaatları hakkında, bu konuda yeni Büğdüz Yolu üzerinde yapılması planlanan 250 sosyal konutluk alan için yaklaşık 2 binin üzerinde başvuru olduğunu öğrendik. vatandaşımızın konuta ihtiyacı var belli ki, bu başvuruyu yapmış. Bu konuda da gerektiği her durumda Burdur Belediyesi olarak  ortak çalışma tarafıyız. Çünkü vatandaşımızın eğer beklentisi başını sokacak bir hane ise bu konuda da bir gündem maddesi hazırladık. daha önce konut sahası olarak yurt sahasına çevirdiğimiz alanı,  yeniden konut sahasına çevirip, vatandaşımızın ihtiyacı olan konutu da Burdur’a kazandırmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)