Türkiye'nin geleceği gençleri düşünen insanlarda var:Başkan Özyiğit, fındık bahçesini öğrenciler için bağışladı

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Trabzon’un Sürmene ilçesindeki fındık bahçesini öğrenciler için bağışladı. Başkan Özyiğit’in bağışladığı bahçedeki fındıklar Rize Fındıklı Belediyesinin düzenleyeceği etkinlikle Fındıklı'nın dayanışma kültürü “Meci” ile toplanacak. Toplanan fındıkların geliri öğrencilere burs olarak aktarılacak.

YEREL 08.08.2023, 14:26 08.08.2023, 14:30
Türkiye'nin geleceği gençleri düşünen insanlarda var:Başkan Özyiğit, fındık bahçesini öğrenciler için bağışladı

Mersin’de eğitim konusunda hayata geçirdiği çalışmalarla adından sık sık söz ettiren ve erken çocukluk gelişimi konusunda Türkiye’ye model olan projeyi hayata geçiren Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Trabzon’un Sürmene ilçesindeki fındık bahçesini öğrenciler için bağışladı. Başkan Özyiğit’in bağışladığı bahçedeki fındıklar Rize Fındıklı Belediyesinin düzenleyeceği etkinlikle Fındıklı'nın dayanışma kültürü “Meci” ile toplanacak. Toplanan fındıkların geliri öğrencilere burs olarak aktarılacak.

Mersin’in merkez ilçesi Yenişehir’in belediye başkanlığını yapan ve hayata geçirdiği projelerle kısa sürede “eğitim sevdalısı” olarak anılmaya başlanan Abdullah Özyiğit, 2019 yılında göreve başlamasıyla birlikte eğitim konusunda fark yaratan çalışmalara imza attı. Başkan Özyiğit’in Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiği Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli ile özellikle dezavantajlı çocukların eğitimine katkı sunuluyor. Proje, UNICEF tarafından uluslararası bir kongreye davet edildi ve örnek olarak gösterildi. Başkan Abdullah Özyiğit, ayrıca 2 üniversitenin bulunduğu Yenişehir’de öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa da kayıtsız kalmadı ve iki öğrenci yurdunu hizmete açtı. Örnek proje kapsamında inşa edilen ve ilki 2021 yılında açılan ikincisi ise bu yıl Eylül ayında açılacak olan beceri temelli eğitim merkezleri ile 3-6 yaş arasındaki Yenişehirli çocuklar da geleceğe hazırlanıyor.

Mersin’deki öğrencileri yalnız bırakmayan Başkan Abdullah Özyiğit, Trabzon’daki fındık bahçesini de öğrencilerin eğitimi için bağışladı. Rize Fındıklı Belediyesi “Hayde! Meci’yi büyütüyoruz” sloganıyla Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in bağışladığı arazide geliri öğrencilere burs olacak fındıkları toplamak için dayanışma çağrısı yaptı. 12 Ağustos Cumartesi günü Fındıklı Belediyesi önünde bir araya gelecek olan gönüllüler sabah saat 07.00’de Fındıklı’dan Sürmene’ye hareket edecek ve öğrenciler için fındık toplayacak.

“Mersin Yenişehir’de hem pandemi döneminde hem de doğal afetler sırasında halkımızın gösterdiği büyük duyarlılık ve dayanışma ruhu bize ilham oluyor.”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Sürmene benim doğup büyüdüğüm yer. Oradaki fındık bahçemizi öğrencilerimiz için bağışladık. Dayanışmayı her yerde ve her alanda büyütmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Mersin Yenişehir’de hem pandemi döneminde hem de doğal afetler sırasında halkımızın gösterdiği büyük duyarlılık ve dayanışma ruhu bize ilham oluyor. Fındıklı Belediye Başkanı kıymetli dostum Ercüment Şahin Çervatoğlu’na duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bölgedeki halkımızı ‘meci’ye katkı sunmaya bekliyorum.” dedi.

Yorumlar (0)