Sarıyer Belediyesi ile minikleri uzay yolculuğunda

Sarıyer’de kurulan ‘Uzay Çadırı’nda uzay yolculuğuna çıkan minikler, yıldız ve gezegenlerin orijinal görüntüsünü keşfetmenin heyecanını yaşadı.

YEREL 04.01.2018, 14:31 04.01.2018, 14:31
Sarıyer Belediyesi ile minikleri uzay yolculuğunda

Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde kurulan Uzay Çadırı, Ayazağa Gündüz Bakımevi öğrencilerinden büyük ilgi gördü. Çadırın içerisinde kurulan ışık sistemiyle uzayın derinliği minik konuklara yansıtıldı. Göktaşı ve gezegen geçişinin canlandırıldığı uzay yolculuğuna çıkan çocuklar, kendilerini adeta bir astronot gibi hissetti.

 

SOMUT ÖĞRENME MODELİ

 

Çocukların uzay konusunda meraklı olduğunu belirten Ayazağa Gündüz Bakımevi Sorumlusu Serap Özay, eğitimin sadece kitapla sınırlandırmaması gerektiğini söyledi. Özay, “Amacımız çocukların görsel olarak uzay, dünya ve ışık sistemini öğrenmeleri. Bu da somut olarak kalıcı bir öğrenme modeli olarak karşımıza çıkıyor. Çocuklar gökyüzünü incelemeye çok meraklı. Öğrencilerimizin sorduğu soruların tüm cevabı bu çadırda var. Çocuklarımızdaki merak, çadırdaki eğitimden sonra kalıcı bilgiye dönüşüyor.”

 

UZAY ÇADIRI

 

Gece gökyüzünde, yıldızların ve gezegenlerin orijinal görüntüsü, kurulan cihaz sayesinde kubbe şeklindeki çadıra yansıtılıyor. Öğrencilere astronomi ve uzay bilgileri somut halde anlatılıyor.

 

Etkinliğin sonunda Küçük Adımlar Eğitim Yayınları tarafından çocuklara ücretsiz oyun kitabı hediye edildi. 

Yorumlar (0)