ONLARIN KÜRDİSTAN DAVASINA BAŞLARIZ

PKK nın dağa kaçırdığı kızı Gamze için Direnen Babaya Vatan Partisinden Destek Ziyareti

YEREL 11.02.2020, 16:30
ONLARIN KÜRDİSTAN DAVASINA BAŞLARIZ

15 yaşındaki kızı HDP tarafından dağa kaçırılan Gamze’ nin babası Mehmet Laçin bugün HDP İzmir İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı. Baba Laçin Göğsünde asılı Türk Bayrağı ile elinde kızının resmi ile kamuoyunun dikkatini çekiyor. Vatan partisi İzmir İl Başkanlığı üyelerine duyurarak direnen babaya destek için çağrıda bulundu. İzmir İl Sekreteri Levent Özciger, İzmir İl başkan yardımcısı E. Kur. Alb İhsan Sefa ile birlikte geniş bir vatan partili kitle direnen babaya destek oldu.

Çocuklarımızı kurtarmak bizim görevimizdir
Destek için İzmir HDP İl binası önünde bulunan Vatan Partisi İzmir heyetini temsilen konuşma yapan İl Sekreterin Levent Özciğer, " HDP' nin kapatılması için Anayasa mahkemesine başvurduk, bütün bu durumlar açtığımız davaya kanıt niteliğindeki yaşanan olaylardır. Türkiye’nin her yerinden gençleri dağa kaçırıyorlar. Kaçıranlar da götürenler de belli. Mehmet Laçin bey kızını HDP' den istiyor. Türkiye’ye ayak basan düşman kuvvetlerine ilk kurşun İzmir’de atılmıştır. Bu nedenle HDP’ nin zorla götürdüğü çocuklarımızı kurtarmak, ailelerimize destek vermek bizim asli görevimizdir. Teröre izin vermeyeceğiz, Ülkemizin güvenlik sorunu terörü yeneceğiz" diyerek HDP 'nin kapatılmasının zorunlu olduğunu, bu beladan kurtulmanın yolunun bu olduğuna vurgu yaptı.

Onların Kürdistan davasına başlarız 
Özciğer son olarak " Biz Vatan Partisi olarak Mehmet Bey'e ve diğer ailelere destek olacağız. Onların Kürdistan davasına başlarız! Bunların hiçbiri Türkiye’ye dayatılamaz. Bu ülkede Türk Kürt ayrımı yoktur" dedi.

Yorumlar (0)