MURATPAŞA BELEDİYESİ'NDEN KADIN ÇALIŞANLARINA İZİN!

Başkan Uysal, “Burada işveren toplumdur, Muratpaşa’da yaşayan komşularımızdır. Kadınların uzun yıllardır 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi yönünde talepleri var. Bu konuda TBMM’ye sunulmuş sayısı kanun teklifi var. Bu açıdan kadınların 8 Mart’a yönelik taleplerini göz ardı edip, yokmuş gibi davranamazdık.

YEREL 08.03.2017, 10:33 08.03.2017, 10:33
MURATPAŞA BELEDİYESİ'NDEN KADIN ÇALIŞANLARINA İZİN!

 


Muratpaşa Belediyesi, Birleşmiş Milletler tarafından da tanımlanan ve kadınların uzun yıllardır ‘resmi tatil’ ilan edilmesi için mücadele verdiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlarına bir gün süreyle idari izin verdi. Belediye ve TÜM BEL-SEN arasında Aralık 2016’da yenilenen Toplu İş Sözleşmesi hükümlerince kadınlara yönelik idari izin sadece memurları değil işçi ve hizmet alım yoluyla Muratpaşa’nın kadın çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletildi.

 

 

Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin rutin iş ve işlemlerini aksatmayacak şekilde kadın çalışanların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde idari izinli sayıldığını söyledi. Başkan Uysal, “Burada işveren toplumdur, Muratpaşa’da yaşayan komşularımızdır. Kadınların uzun yıllardır 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi yönünde talepleri var. Bu konuda TBMM’ye sunulmuş sayısı kanun teklifi var. Bu açıdan kadınların 8 Mart’a yönelik taleplerini göz ardı edip, yokmuş gibi davranamazdık. Bu talep aynı zamanda kadına yönelik şiddet başta olmak üzere şiddetin her türlüsüne yönelik verilen mücadelenin de bir parçasıdır. Şiddete ‘Hayır’ dediğimiz, birada kardeşçe yaşama idealini yüksek sesle dile getirdiğimiz bu günlerde 8 Mart’ta tüm kadın çalışanlarımızı idari izinli olacak. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

 

Yorumlar (0)