banner773

Mudanya Belediyesin'den yaz temizliği seferberliği

Mudanya Belediyesi, ilçe genelinde cadde ve sokakların daha temiz tutulması için çöp konteynerlerinin sayısını artırdı.

YEREL 23.07.2020, 15:19
Mudanya Belediyesin'den yaz temizliği seferberliği

Yeni yerleşim yerleri, sahil ve plajlar ile talep edilen bölgelere yeni konteynerler yerleştirilmeye başlanırken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz çevreye karşı daha duyarlı olunması çağrısı yaptı.

Yaz aylarında artan nüfusa ve yaşanan yoğunluğa karşı önlemlerini artıran Mudanya Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü 400 yeni çöp konteyneri alımı gerçekleştirdi. Mudanya Belediyesi olarak temiz bir çevre ve temiz bir Mudanya için çalıştıklarını söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Son olarak 400 adet konteyner alımı gerçekleştirdik. İlk etapta 200 adet konteyneri ilçe genelinde talep edilen yerler ile sorumluluk alanımızda kalan sahil ve plajlara dağıtımına başladık” dedi. Çevreye karşı daha duyarlı olunmasını isteyen Türkyılmaz, “Ekiplerimiz 47 mahalleye yetişmeye çalışıyor. Gece gündüz temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çöplerimizi konteynerlere atarak, çevre kirliliğinin önüne geçelim. Çevreyi kirletenleri de uyaralım” dedi.

PLAJLARIN TEMİZLİĞİ VE KUM İLAVE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mütareke Evi Müzesi ve İDO İskelesi dışında kalan sahil ve plajların temizlik, zabıta ve kum takviye işlemlerinin yapıldığına vurgu yapan Türkyılmaz, “Altıntaş’tan, Mesudiye sahillerine kadar plajlarımızın temizliğini gerçekleştiriyoruz. Eksik olan yerlere yeni konteynerlerimizi ve çöp kovalarımızı yerleştiriyoruz. Gerek görülen plajlarda da kum ilave çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. Sahil kenarlarında oluşan yosunların temizliği için yeni bir temizlik aracının alımının yapılacağını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Özellikle hafta sonu ilçemize günübirlik olarak gelen misafirlerimizden sahillerimizi ve plajlarımızı daha temiz bırakmalarını istiyoruz” çağrısı yaptı.

Yorumlar (0)