MERSİN'DE SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ!İSRAF GİTTİ, TASARRUF GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bugün yaptığı 6 Aylık Değerlendirme Toplantısı’nda göreve geldiğinden beri yaptığı tasarruf ve projelerini basına anlattı.

YEREL 10.10.2019, 14:18 10.10.2019, 14:28
MERSİN'DE SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ!İSRAF GİTTİ, TASARRUF GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, basınla yaptığı 6 Aylık Değerlendirme Toplantısı’nda göreve geldiği günden bu yana Mersin’e kazandırdığı hizmetleri, uyguladığı tasarrufları ve hayata geçireceği projeleri anlattı.

DIŞARDAN ÜCRETLE PROJE ALIMINA SON

Başkan Vahap Seçer, yaptığı sunumda uyguladıkları tasarruf planları kapsamında 2 ayrı proje grubu oluşturduklarını, yapılacak projeler için bir bedel ödenmeyeceğini ve tamamını belediyenin üstlendiğini belirtti.

İŞE ALIMLARDA LİYAKAT DÖNEMİ

Şeffaf belediyeciliğe özellikle önem verdiğini belirten Seçer, imar ile ilgili bir komisyon oluşturduklarını, mevcut iki birime alınan teknik elemanların da liyakat usulüne uygun seçildiğini söyledi.

FAZLA MESAİDE AZALMA

Seçer, tasarruf tedbirleri kapsamında 1 Nisan itibari ile fazla mesailerin yüzde 28 azaltıldığını ve birikmiş izni gözüken bazı çalışanları izne çıkarttıklarını söyledi. Seçer yaptığı açıklamada aynı zamanda ilgili yöneticileri hakkı olmayanlara fazla mesai yazmamaları konusunda uyardı.

Belediye’de şimdiye kadar yapılan israflara da dikkat çeken Seçer, başkanlığa gelmesiyle uygulanan tasarrufların hizmet kalitesini ve miktarını azaltmadığına vurgu yaptı.

İSRAF SON BULDU

Basına yapılan sunumda, seçimlerden önceki dönemi kapsayan Ocak, Şubat ve Mart aylarında Belediye’nin gideri 40 milyon TL iken, Seçer’in göreve geldiği Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül’ü kapsayan 6 aylık dönemde giderlerin 19 milyon TL’ye düştüğü belirtildi.

Seçer, 2018 Nisan-Eylül arasında yapılan tüm giderlerin, 19 Nisan-Eylül arasında yapılan giderden fazla olduğunu ifade ederken, yapılan tasarruflarla her alanda giderlerin azaltıldığını söyledi.

SOSYAL YARDIMLAR ARTTIRILDI

Tasarruf tedbirleri sonucu belediyede kalan giderlerin ise sosyal yardımlara ayrılacağını belirten Seçer, Mersin Halk Kart uygulamasıyla halka ayrılan yardımların da arttırıldığını açıkladı. Sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini söyleyen Seçer, periyodik olarak yapılan ekmek zamlarının kendi başkanlığı döneminde yapılmadığını, toplu taşımada indirim uygulandığını ve artık dini bayramların yanı sıra, milli bayramlarda da toplu taşımanın ücretsiz olduğunu söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin halkı tarafından göreve getirilmesinde en büyük payın gerekli tasarrufları yapacağı beklentisi olduğunu ifade ederken, tasarruf tedbirlerinin halkın yaşamını kısıtlamayacak ve hizmetleri etkilemeyecek ölçüde devam edeceğini belirtti.

Yorumlar (0)