Mersin Büyükşehir'in kursları ile 40 çocuk yüzme öğrendi

Mersin Kent Konseyi koordinesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçimizdeki Çocuklar Ana Komitesi, Mersin, Akdeniz, Kızkalesi ve Tarsus Rotary Kulübü ile Mersin Deniz Ticaret Odası’nın destekleriyle İhsaniye Mahallesi’nden 40 çocuk yüzmeyi öğrendi ve sertifikalarına kavuştu.

YEREL 11.08.2019, 11:05
Mersin Büyükşehir'in kursları ile 40 çocuk yüzme öğrendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, gerçekleştirilen projenin güzel bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayarak, “Değerli paydaşlarımızla bu projenin daha sonraki aşamalarında daha çok geliştirerek, daha çok dezavantajlı mahallelere girerek, oradaki çocuklarımızı başta yüzme olmak üzere birçok kursa alacağız” dedi.

Mersin’deki dezavantajlı çocuklar, Büyükşehir’in de destek verdiği sosyal sorumluluk projesiyle yüzmeyi öğreniyor. Mersin Kent Konseyi koordinesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçimizdeki Çocuklar Ana Komitesi, Mersin, Akdeniz, Kızkalesi ve Tarsus Rotary Kulübü ile Mersin Deniz Ticaret Odası’nın destekleriyle İhsaniye Mahallesi’nde yaşayan 40 çocuğa yüzme kursu verildi. 4 hafta boyunca devam eden yüzme kursunu başarı ile tamamlayan çocuklar sertifikalarına kavuştu.

Minikler yaz tatillerini dolu dolu geçirdi

Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara yüzmeyi öğretmek amacıyla gerçekleştirilen “İçimizdeki 40 Dezavantajlı Çocuğa Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında 16 Temmuz-8 Ağustos arasında, İhsaniye Mahallesi’nden Macit Özcan Spor Kompleksi’nde bulunan yüzme havuzuna getirilen çocuklar, kısa sürede yüzmeyi öğrendi.

Yüzme kursları ile çocukların hem yaz tatillerini dolu dolu geçirmeleri, hem fiziki becerilerini geliştirmeleri, hem de kendilerine güven duygusunun aşılanması amaçlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin uzman hocaları tarafından verilen kurslar sayesinde minikler hızlı bir şekilde yüzmeyi öğrendi ve sertifikalarına kavuştu.

Gökbel: “Daha çok dezavantajlı mahallelere girerek oradaki çocuklarımızı kursa alacağız”

Çocuklara sertifikalarını vermek üzere Macit Özcan Spor Kompleksi’nde düzenlenen törene, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Rotary Kulübü Başkanı Burak Hosta, Akdeniz, Kızkalesi, Tarsus Rotary Kulüplerinden yetkililer, 2430. Bölge (İçimizdeki Çocuklar) Ana Komite Başkanı Tarık Ciğer, Akdeniz İlçesi İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz ve kursları tamamlayan çocuklar katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, gerçekleştirilen projenin güzel bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayarak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapan çok değerli paydaşlarımız var. Ben herkesin emeğine sağlık diyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, aslında bu programda bulunmak istiyordu ama ilçe programı olduğu için gelemedi. Selam ve sevgilerini sizlere iletmek istiyorum. Bu değerli paydaşlarımızla bu projenin daha sonraki aşamalarında daha çok geliştirerek, daha çok dezavantajlı mahallelere girerek oradaki çocuklarımızı, başta yüzme olmak üzere birçok kursa alacağız. Öyle ümit ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bizim yaklaşık 14 branşta spor okullarımız var. Burada da çok değerli arkadaşlarımız yetenekleri ile ilgili sporları yapmakta. Ben bu projenin çok başarılı olduğunu düşünüyorum ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Lokmanoğlu: “Siz çocuklar için daha fazla şeyler yapmak istiyoruz”

Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu da çocuklar için hep daha fazlasını yapmak istediklerini ifade ederek, “Mersin Kent Konseyi’nin her zaman çok sevdiği bir proje. Birliktelik projesi. Paydaşlarla birlikte yaptığımız bir proje. Siz çocuklar için daha fazla şeyler yapmak istiyoruz. Bu yaz günü de sizlere bir şey öğretebildiysek çok mutluyuz” diye konuştu.

Mersin Rotary Kulübü Başkanı Burak Hosta ise “Çok keyifli bir projeydi. Umarım sizler de çok keyif almışsınızdır. Sizlerle olmaktan biz çok mutluyuz. İnşallah bunun devamı da gelecek” dedi.

Konuşmaların ardından miniklere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.  Sertifikalarını alan minikler ayrıca Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)