MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “BARIŞ, KARDEŞLİK VE SEVGİ DOLU BİR DÜNYA HAYAL EDİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl birincisi yapılan Uluslararası Tarsus Festivali, Zeynep Bastık konseri ile sona erdi.

YEREL 07.11.2022, 11:39
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “BARIŞ, KARDEŞLİK VE SEVGİ DOLU BİR DÜNYA HAYAL EDİYORUZ”

Tarsus Cumhuriyet Alanı’nı dolduran on binlerce Tarsuslu ve çevre illerden gelen hayranlarına muhteşem bir konser veren Zeynep Bastık, birbirinden güzel şarkıları ile festivalin kapanışını gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de izlediği ve özellikle gençlerin doyasıya eğlendiği konserde, SMA hastası çocuklar için destek çağrısında da bulunan ünlü şarkıcı, Tarsus’u çok sevdiğini söyledi.

Konserde sanatçı Zeynep Bastık, Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’i sahneye davet etti.

Başkan Seçer: “3 gün boyunca Tarsusluların enerjisi doruk noktasına çıktı”

Tarsusluların çok enerjik olduğunu ve 3 gün süren festivalde bu enerjinin doruk noktasına çıktığını ifade eden Başkan Seçer, “Zeynep Bastık sizin için geldi. Çok sevdiğinizi bildiğimiz için kendisini davet ettik. Bugün burada hem Tarsuslular, hem de çevre illerden ve ilçelerden gelen konuklarımız çok güzel bir akşam yaşıyor. Gördüğünüz gibi Tarsuslular çok enerjik. Festivalden memnun kaldık mı?” diye sordu ve “Evet” cevabını aldı.

Konser alanını dolduran kalabalığa bir kez daha seslenerek, “Şimdi bir soru soracağım, eğer ses yeterli gelmezse seneye bu festivali yapmayacağız. Seneye bu festivali yine yapalım mı?” dedi ve kocaman bir “Evet” sesi yükseldi. Başkan Seçer bu coşku üzerine sanatçı Bastık’a dönerek, “Ne diyorsunuz, hak ettiler o zaman” derken, Sanatçı Zeynep Bastık da “Kesinlikle” dedi.

3 gün süren festival boyunca Tarsus’un her köşesinin cıvıl cıvıl olduğunu ve herkesin mutlu olduğunu belirten Başkan Seçer, daima böyle bir Tarsus, böyle bir Türkiye ve böyle bir dünya hayal ettiklerini vurgulayarak, “Çok güzel 3 gün geçti. Biz barış dolu, kardeşlik dolu bir dünya hayal ediyoruz. Bunu da sizlerle başaracağız” ifadelerine yer verdi.

“Normalde Tarsus’ta olmayan güzel şeyleri yaşadık”

Festivalle ilgili vatandaşlar da Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne övgü dolu sözler dile getirdiler. Etkinliklerin, toplumun tüm kesimleri için keyif verici olduğunu belirten vatandaşlar, 1.Uluslararası Tarsus Festivali’nin, kadim kentin tanıtımına da büyük katkı sunacağında hem fikirdiler.

Genç bir insan olarak bu tür etkinliklerin Tarsus’ta da yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Miray Nur Kazmacı, “Konserler çok iyiydi. Yabancı ülkelerden gelenlerin danslarını izledim, çok güzellerdi, çok iyilerdi. Burada böyle bir şey yapılması çok güzeldi” dedi.

Festivale şehir dışından katıldığını ve etkinliklerin Tarsus’a renk kattığını söyleyen Rumeysa Tamer, “Diğer ülkelerin de burayı tanıması, insanların sempatikliğini görmesi bence iyi bir şey. Buradaki birçok insan da, öbür insanları gördü. Normalde Tarsus’ta böyle şeyler yoktu, çok renk kattı” diye konuştu.

“Tarsus’un tanıtımı için güzel oldu”

Tarsus’ta festival yapılmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren Serkan Yıldız isimli vatandaş, “Bu etkinlikler bizim için mutluluk verici. Sonuçta herkes ailesini getiriyor. Pek de böyle görmediğimiz şeyler. Tarsus bildiğiniz gibi Peygamberler şehri diye geçiyor, şehrimizin tanıtımına katkısı olmuştur mutlaka” şeklinde konuştu.  

Etkinliklerin hem Tarsus’un tanıtımı, hem de insanların etkileşim halinde olması adına çok güzel olduğunu belirten Danyal Yangıç, “Gençlerimiz açısından çok iyi oldu. En azından bir sosyal etkileşim oldu, kendi aralarında bir diyalog oldu. Turizm açısından bayağı iyi oldu. Tarsus’un duyulması açısından da, bizim açımızdan da iyi oldu” ifadelerini kullandı.

“Tarsus’ta etkinlikler çok fazlalaştı ve odak noktası gençler”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hizmetlerinden memnun olduklarını söyleyen Sevilay Gökçe, “Bizim için de iyi oldu, çocuklar için de iyi oldu. Tarsus’un tanıtımı için güzel oldu bence. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından memnunuz. Her konuda ne isteğimiz varsa, ‘Alo’ dediğimiz zaman her koşulda destek veriyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, odak noktası gençler olan çok güzel etkinlikler gerçekleştirdiğini ve memnuniyet duyduklarını söyleyen Emir Çiçek, “Ben çok iyi bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Öncelikle başkanımızın gerçekten çok iyi bir şekilde çalıştığının farkındayım. Yani önceki zamanlara göre baktığımızda çok fazla etkinlikler var ve genel olarak odak noktası gençler. Mersin halkı için yapılan şeylerin farkındayım, onları görüyorum ve çok memnunuz yapılan hizmetlerden” diye konuştu.

Yorumlar (0)