MENEMEN'DE 8 MART COŞKUSU

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde önce Menemen Belediye Ailesi’ndeki bayan personeline, ardından Belediye Düğün Salonu’nda buluştuğu Menemenli kadınlara karanfiller sunarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Emekçi Kadınlar Günü sadece 1 gün kutlanmamalı. 365 gün de Dünya Emekçi Kadınlar Günü mutlaka kutlanmalı” diye konuştu.

YEREL 08.03.2017, 18:33 08.03.2017, 18:33
MENEMEN'DE 8 MART COŞKUSU

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin güne, Belediye’de görev yapan bayanlara karanfiller sunarak başladı. Belediye Ailesi’ndeki bayanların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak güne hoş bir sürprizle başlamalarını sağlayan Başkan Tahir Şahin, Menemen Belediyesi’nin Belediye Düğün Salonu’nda düzenlediği Yılmaz Demirtaş konserine katılan kadınları da karanfillerle karşıladı.

 

Menemenli kadınların yoğun ilgi gösterdiği konsere katılan kadınlar, Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Yılmaz Demirtaş’ın seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle gönüllerince eğlenme fırsatı buldular. Kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşkusuna eşi Nurdan Şahin ile birlikte ortak olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, sağanak yağmura rağmen etkinliğe yoğun ilgi gösteren kadınlara teşekkür ederek konuşmasına başladı.

 

CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Kazım Taklak, Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve Yöneticileri ile Muhtarların da yer aldığı etkinliğe ev sahipliği yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in; “Sadece 1 gün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Emekçi Kadınlar Günü sadece 1 gün kutlanmamalı. 365 gün de Dünya Emekçi Kadınlar Günü mutlaka kutlanmalı” sözleri kadınlardan yoğun alkış aldı.

 

Başkan ŞAHİN; “Her gün 1 kadın öldürülüyor…”

Ülkemizde kadına yönelik şiddetin ürkütücü boyutlara geldiğini ifade eden Başkan Tahir Şahin konuşmasına; “Türkiye’de kadınlarımızın çektiği çileleri hepimiz çok iyi biliyoruz. Şubat ayında her gün bir kadın öldürülmüş. Yine biz erkekler tarafından öldürülmüş, şiddet görmüş, baskı görmüş ve sonuç itibariyle her gün 1 kadın öldürülmüş. Her gün 1 kadın öldürülüyorsa, dünyaca şiddet gören kadınlarımız var demektir. Kadınları ne yazık ki bizden aşağıda görmeye devam ediyor erkek toplumumuz. Halbuki bu böyle olmamalı. Kadın da, erkek de olmazsa olmazımız olmalı bizim” sözleriyle devam etti.

 

Direnin..!

“Kadınlara değer vermeyen adam, adam değildir” sözleriyle yoğun alkış alan Başkan Şahin’in kadınlara önerileri ise şöyleydi; “Bunu ilk önce kadınlar olarak siz isteyeceksiniz.  Erkeklere direneceksiniz. Eğer direnmezseniz, erkek toplumunun hakimiyet kurduğu bir toplumda yaşıyoruz, her gün böyle sen şunu yapma, kot giyme, şort giyme muhabbetine girersiniz. Şiddet illaki dayakla, fiziki hareketle olmaz. Siz direnmediğiniz sürece bu baskılar devam eder. Bizim kadınlarımız neyi ne zaman giyeceğini, saçını nasıl kestirip boyatacağını gayet iyi bilir.”

 

Konuşmasında, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği halk oylamasına da değinen Başkan Tahir Şahin, kadınlara şöyle seslendi; “Şimdi önümüzde, 16 Nisan’da yapılacak bir referandum var. Acaba Başkanlık mı olsun, parlamenter rejimle mi yönetilelim? Hiç işimiz gücümüz yoktu, şimdi gidip acaba ‘Evet’ mi, ‘Hayır’ mı diyeceğiz. Bu noktada hepimize, özellikle siz kadınlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Daha özgür bir birey, daha özgür bir kadın olmanız açısından, daha rahat ‘Ben istediğim yere giderim’ düşüncesini hakim kılmak açısından siz zaten ne yapacağınızı çok çok iyi biliyorsunuz.”

 

“Asla kabul etmeyeceğim bir madde”

Cumhurbaşkanlığı sisteminin değişmesini öngören 18 maddelik anayasa değişikliğinde en çok endişe duyduğu maddenin, Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisinin Cumhurbaşkanı’na verilmesi olarak açıklayan Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Bu Anayasa’da özellikle bir maddeyi kabul etmem mümkün değil. Sizin de kabul etmemeniz gerekli. Tek başına yetki alıyor Cumhurbaşkanlığı kurumu. Cumhurbaşkanlığı’nda oturacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Kanun Hükmünde Kararname yetkisi alıyor. Yani bir parlamenter rejim var, TBMM var. Oradan çıkaramadığı kanun varsa, tek başına akşam düşünür, sabah yazar ve bütün kurumları, dernekleri kapattım der. Bütün kadın derneklerini kapattım der, kadınlar özgür yaşayamaz hale gelir. Bizim kadınlarımız, Atatürk’ün kadınları, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye cephane taşıyan o kadınlarımızın bu tek adamlığa evet diyeceğini ben düşünmüyorum. Kadınlarımız ‘Evet’ mi, ‘Hayır’ mı diyor? Ben de merak ediyorum. Ama ben inanıyorum ki; Menemen kadınları Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete, kendi özgür iradesine sahip çıkacaktır. Ben buna inanıyorum. Bu anlamda hepimize çok büyük görevler düşüyor. Siz değerli Atatürk kadınları olduğu sürece, Atatürk’ün kurmuş olduğu laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. İyi ki kadınlarımız var, yaşasın kadınlarımız, yaşasın Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Ancak 1 gün değil, 365 gün olmak üzere Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun.”

Yorumlar (0)