KONAK BELEDİYE BAŞKANI ABDÜL BATUR İZMİR'DE FARK YARATTI

İzmir Konak’ta yaklaşık 4.5 yıl önce belediye başkanlığı görevi teslim alırken, “Konak’a hizmet etmeye geldik” dediklerini hatırlatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 2019’da yapılan yerel seçimler öncesi sözünü verdikleri projelerin yüzde 90’ını hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “Söz verdik ve yaptık. Konak için sözümüzü tuttuk” dedi.

YEREL 25.11.2023, 13:42 26.11.2023, 23:18
KONAK BELEDİYE BAŞKANI ABDÜL BATUR İZMİR'DE FARK YARATTI

Konak Belediyesi Başkan Abdül Batur’un hizmet döneminde kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli adımlar atarken, Konaklıların hayat kalitesini yükseltecek, her yaştan binlerce kişinin yararlanacağı 16 büyük projeyi de tamamlayarak hizmete soktu.

Konak’ta yaklaşık 4.5 yıl önce belediye başkanlığı görevini teslim alırken, “Konak’a hizmet etmeye geldik” diyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Konak için sözümüzü tuttuk” diye konuştu.
Öz kaynaklarını şeffaf ve verimli bir yönetim anlayışıyla yatırıma dönüştürerek, biten projeleri ardı ardına vatandaşın hizmetine sunarken, yapımı devam eden projelerini de en hızlı şekilde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Abdül Batur, “Hizmet dönemimiz boyunca çalıştık. Onca doğal felakete, pandemiye ve ülkemizin içine düştüğü derin ekonomik krize rağmen çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. 2019’da yapılan yerel seçimler öncesi sözünü verdiğimiz projelerin yüzde 90’ını hayata geçirdik. Söz verdik ve yaptık. Konak için sözümüzü tuttuk” dedi.

Kentsel dönüşümde dev adımlar attı

Seçildiği günden beri “Aklım fikrim hep kentsel dönüşümde” diyen Başkan Abdül Batur, göreve gelir gelmez Konak’ın 60 yıllık çarpık yapılaşma sorununu çözmek için kolları sıvadı. Batur, “28 mahalle 100 bin kişiyi etkileyecek bir kentsel dönüşüm tasarımını gerçekleştirdik, planlamaları bitti. Gültepe biraz daha hızlı gitti. Beştepeler’in planlarını tamamladık. Konak’ın yapı envanteri çok eski. Biz elimizi taşın altına soktuk. Vatandaşlarımızla tam uzlaşı sağlayarak dönüşümü gerçekleştirmek için zemini hazırladık. Kısa bir sürede çok büyük adımlar attık ve iki büyük anayasayı tamamladık. Asıl iş önce bunların hazırlanmasıydı. Planlar Konak’ın kentsel dönüşüm anayasalarıdır” diye konuştu.
Batur, ilçede yıllardır kördüğüme dönen Gültepe imar planları sorununu göreve gelir gelmez çözerek, hem Konak Belediyesi hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi meclislerinden tüm partilerin oybirliğiyle geçirdi. Beştepeler bölgesi planları da tamamlandı. Bu planlar da yine tüm partilerin oy birliğiyle geçti. Konak Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürdüğü iki bölge daha var: Gürçeşme ile Yenişehir-Mersinli. Bu bölgelerde yıllardır beklenen dönüşüm için planlar hazırlanıyor. 

16 büyük proje tamamlandı: Engelsiz yaşam köyünden Bilim Merkezi'ne

Konak Belediyesi, Başkan Abdül Batur’un hizmet döneminde kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli adımlar atarken, Konaklıların hayat kalitesini yükseltecek, her yaştan binlerce kişinin yararlanacağı 16 büyük projeyi de tamamlayarak hizmete soktu. Konak Belediyesi, 3 bin 443 tane tescilli binanın bulunduğu ilçedeki tarihi binaları restore ederek şehrin hizmetine sundu. Konak Belediyesi’nin tamamladığı projeler arasında Toros Sosyal Tesisi ve Pazaryeri, Gültepe Spor Tesisi, İkizevler Nermin Abadan Unat Semt Evi, Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Yenişehir Mahallesi Roman Kültür Merkezi, Engelsiz Yaşam Köyü, Minikler Konağı, Gençlik Destek Merkezi, Sosyal Destek Merkezi, Kahramanlar Kapalı Pazaryeri, Konak Belediyesi İzmir Milli Kütüphane Karataş Şubesi, Sancar Maruflu Bilim Merkezi, Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı, Sanathane, Engelli Kedi Evi, Beştepeler 1. Kadriye Sosyal Tesisi ve Pazaryeri bulunuyor. 

Sosyal belediyeciliğin adresi oldu: Sosyal yardıma 70 milyon

Konak Belediyesi Türk Kızılayı Konak Şubesi’yle birlikte Sosyal Destek Merkezi kurdu. Merkezde ihtiyaç sahibi vatandaşlar için tam kapasite hizmet veriliyor. Vatandaşlar, gıda market ve giysi marketten oluşan merkezden ücretsiz yararlanıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için hazırlanan kartlara her ay belli miktarda puan yükleniyor. Vatandaşlar kartlarındaki puanları market ya da giysi alışverişinde kullanabiliyor. Türkiye genelinde özellikle depremlerle sarsılan bölgelere de yardım elini uzatan Konak Belediyesi’nin yaklaşık dört buçuk yılda sosyal yardımlara harcadığı bütçe 70 milyon TL’yi aştı.

Konak Kültür ve Sanat'ın kalbi oldu
Dört buçuk yılda 600’ün üzerinde kültür sanat etkinliğine imza atan Konak Belediyesi bu etkinliklerde 200 bine yakın vatandaşı ağırladı.

Projeleri Avrupa'nın desteğini aldı
Konak Belediyesi 13 ulusal ve uluslararası projeyle ödüller de aldı. Aralarında Avrupa Şeref Bayrağı, Avrupa Diplomasi Ödülü de bulunan 10’un üzerinde ödüle layık görülen Konak Belediyesi, Başkan Batur’un hizmet döneminde ulusal ve uluslararası 12 projeden toplam 27 milyon TL tutarında hibe kazandı.

Yorumlar (0)