KARŞIYAKA'DAKİ HATA TEKRARLANIRSA CHP TÜRKİYE'DE HÜSRAN YAŞAR

CHP yönetimi, çantada keklik anlayışından vazgeçmeli ve ne doğru adaylarla iktidar mücadelesine devam etmelidir. Aksi takdirde Karşıyaka gibi bir kale bile elden gidecektir.

YEREL 29.09.2018, 11:44 29.09.2018, 11:44
KARŞIYAKA'DAKİ HATA TEKRARLANIRSA CHP TÜRKİYE'DE HÜSRAN YAŞAR


CHP yöneti yaklaşan yerel seçim öncesi seçim takvimine dair ilk yol haritasını açıkladı.Fakat CHP'nin en önemli sorunu halkın istediği aday ile değil bazı kişilerin istediği adayları tercih etmesi oldu.

Bu durumun belirgin örneği ise CHP'nin kalesi olan İzmir'de 2014 seçimlerindeki aday tercihleri ve kaybedilen 8 ilçe ile birlikte kötü yönetilen ilçeler oldu.


TEPEDEN TIRNAĞA HATALAR

Gezi sürecindeki tutumu ile Türkiye solunun önemli bir tepkisini alan Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'e tekrar büyükşehir belediye başkanı olarak gösterilmesi ile birlikte Kocaoğlu ilçeler içinde kendine yakın adayları belirlemişti. Kocaoğlu arkadaşlarını, manevi oğlu gibi gördüğü bir ismi belediye başkanı yapmıştı.Arkadaşı Sema Pektaş Konak'tan aday olacak dayatması ile aday gösterildi. Dönemin Genel Başkan  Yardımcısı Adnan Keskin'de Konak'tan aday adayı olan Hüseyin Mutlu Akpınar belediye başkanı olması 
belirterek baskı yapmasıyla CHP tarihinde bir ilk yaşandı. Konak aday adayı Karşıyaka'ya aday gösterildi.


AKP'NİN CEKET ANLAYIŞI CHP'DE UYGULANDI
Bir dönem AKP'de dillendirilen "ceketimi koysam seçilir" anlayışı bu vesile ile CHP'de uygulanmış oldu. Peki taban tabana zıt iki ilçe olan Konak ve Karşıyaka'da aday geçişkenliği bu kadar kolay olabilir miydi? Karşıyaka ithal bir adayı kabul edebilir miydi? Bu soruların cevabı ise 4 yıl sonunda gelinin noktada ders alınması gereken bir örnek olarak gözler önüne serildi.

 

PEKİ İTHAL ADAY HÜSEYİN MUTLU AKPINAR NE YAPTI?
Belediyeyi akrabaları ile doldurması ile aylarca haber konusu oldu.
AKP'li meclis üyesi, Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşüne atıfta bulunarak "Karşıyaka için Adalet" çağrısında bulundu. Akpınar'ın mal varlığındaki artışa özel plakalı lüks araçlara dikkat çekti.
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan, "Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın" Karşıyaka Belediyesi tarafından  yıkılarak yerine kimilerine göre 7 trilyoluk ihale ile yenisi yapıldı. Bu duruma Karşıyakalılar sert tepki gösterdi.
Sözde yazdığı kitabı 5 ilin bilboardlarında yayınlattı.
İşçi alacaklarının eksik yatmasının sebebinin ekonomik kriz olduğunu söyledi.
Karşıyakalı bir taraftarı tehdit edip üstüne yürüdü
Karşıyakalı taraftarlar tarafından şikayet edilip disiplin kuruluna başvuruldu. Üyelikten atılması istendi.

DERS ALINMASI GEREKEN KÖTÜ BİR BELEDİYE BAŞKANI ÖRNEĞİ
Siyasi çekişmelerin ve adamcılık anlayışının sonucu belediye başkanı olan Akpınar'ın başkanlığı adeta bir ders niteliğinde. CHP'li yöneticiler bu kötü örneği yerel seçimde tekrar ederlerse sadece kendi kaderlerini tayin etmeyecekler aynı zamanda Türkiye'yi içinden çıkılmaz bir duruma sürükleyecekler. O yüzden yerel seçimlere en doğru aday ile gidilerek yerelden genele iktidar yürüyüğünün başlatılması gerekiyor.

Yorumlar (0)