KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKAN A. ADAYI ŞAKİR BAŞAK:KARABAĞLAR'DA HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ

CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Şakir Başak, Karabağlar'da neler yapacağını, hedeflerini ve geleceğin Karabağlar'ını Gazetekritik'e anlattı.

YEREL 16.11.2018, 11:24 16.11.2018, 11:24
KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKAN A. ADAYI ŞAKİR BAŞAK:KARABAĞLAR'DA HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ

 

CHP Konak İlçe Başkanlığı ardından CHP MYK Üyesi Tuncay Özkan'ın yardımcılığını yapan İzmir'in başarılığı ve çalışkan siyasetçilerinden Karabağlar Belediye Başkan Adayı Adayı Mehmet Şakir Başak Gazetekritik'in soruların yanıtladı. Başak, Karabağlar'da halkın iktidarını kuracağını ifade ederken, geleceğin Karabağlar'ının şifrelerini verdi.

 

İşte Karabağlar Belediye Başkan A. Adayı Mehmet Şakir Başak'ın o röportajı:

 

Neden aday oldunuz? Belediye Başkanı olursanız ne değişecek? 

-Genel olarak topluma bakıldığında bireyselleşmiş bir siyaset var. Bizim siyasetimiz bireysel bir siyaset olmadığı için çok sevilmiyoruz.  Ama hiç önemli değil, mesele ilkeleri yerine getirebilmek, işini, ülken ve partin için doğru yapabilmek. Olmazsa olmazım dürüstlük ve amacım dürüst bir yönetim anlayışını yerel yönetimlerde var etmek... Ülkede bizim gibi dava adamlarına ihtiyaç var, kendimi bir dava adamı olarak görüyorum. Mevki derdim yok, maddiyatla işim yok. Benim bir hayat felsefem ve ilkelerim var. Bu felsefemi Cumhuriyet Halk Partisi ilkeleriyle birleştirerek sokakta var etmek istiyorum. Üzülerek söylüyorum ki, sokağın sesi eksik! Ben sokağın sesiyim. Sokağın sesini, yerel yönetimler ile birleştirmenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Zaten bizim temelimiz bu, aslında sokak siyaseti halk siyasetidir. Belli bir siyaset var ama genel bir halk sesi yok, olması gerektiğine inanıyorum. Mevkilerde, koltuklarda oturarak siyaset yapılmayacağını düşünüyorum. Bizim gibi toplumlarda, insanlar hissedeni, anlayanı, yanında duranı sever ve sayar. Bu noktada eksiklerimiz olduğunu düşünüyorum. Eksikleri bir nebzede olsa, ortadan kaldırmaya yönelik bir mücadele benimki. Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaptıklarımda buna yönelikti. Bugüne kadar yaptıklarım, bundan sonra yapacaklarımın teminatıdır. Biz, bireyselleşmeyen siyaseti pratikleştirmeye çalışan bir anlayışa sahibiz. Karabağlar bıçak sırtı diye konuşuluyor. Bunu at sırtına çevirmek istiyorum. Ben bunu kendime ve örgüte olan inancımla başarabileceğimi düşünüyorum.

 

Karabağlar için hedefiniz ne? Nasıl bir Karabağlar olacak sizinle birlikte?

-Karabağlar aslında minyatür bir Türkiye, 81 tane ilden insan var. Dolayısıyla M. Kemal Atatürk’ün millet anlayışını ortaya koymamız lazım. Bu millet anlayışı, herkesin kendini içinde göreceği bir yönetim anlayışıdır. Tam da bu noktada bir yurttaş olarak herkesin kendini bende görebileceğini düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bunun köprüsünü oluşturmaya çalışıyorum. İddia ediyorum ki, benim belediye başkanlığımda, ilk 5 senede, Karabağlar ilçesinin ismini tüm ülke duyacak. Yani Karabağlar ilçesinin üstündeki ölü toprağını silkeleyip atacağız. Benim sloganım ‘’Halk adamı’’ dır. Ben hamallıktan, tekelden, bulaşıkçılıktan geliyorum. Temizlik işçisi kardeşimde beni kendinde görebilir, holding sahibi kardeşim de. Ben bu ilçede hem kendim adıma hem partim adına başarılı olurum. İnsanları bir araya getirip hiç tahmin edilemeyecek oy potansiyelini oluşturup, diğer adaylara fark atarım. Ben buraya kadar, bu inanç ile geldim.

İnsanlar sizi Konak’ta yaptıklarınızla biliyor...

-Ben 40 yıldır Karabağlar ‘da oturuyorum. Esnaflığı da orada yaptım.  Benim çocuklarım da Karabağlar ‘da okudu, Karabağlar örgütüne üye oldu. Benim için başka bir ilçeden geldi algısı oluşturmaya çalışılıyor ve maalesef bunu kullananlar var. Konak ve Karabağlar ‘ı ayırdılar. Ama bu bizim isteğimiz dışında oluşturulan, Adalet Kalkınma Partisi ‘nin oy almasına yönelik bir hamleydi. Konak ve Karabağlar ayrıldı ama bir elmanın iki yarısı gibi hala.Ben örgütüm olmadan siyaset yapmam, o yüzden beni kucaklarlar. Örgütün alın teri önemlidir.

 

AKP Karabağlar’ı bu seçimde almak için özel bir çaba sarf ettiği söyleniyor?

-İktidar Karabağlar ‘ı almaya yönelik bütün kamusal gücünü kullanıyor. Burada olası aday olarak gösterilen Bilal Doğan, Necip Kalkan, Sadık Tunç var. Ben 40 yıldır bu bölgedeyim, onların önünü de bu noktada keseceğimi düşünüyorum. Açık ara farkla kazanacağımı düşünüyorum. Benim meselem tamamen ülkem ve partim. Büyük fedakarlıklar ile seçtim Karabağlar ’ı.Karabağlar’da CHP’yi güçlü bir şekilde iktidar yapacağımıza eminim.

 

Siyasette sizi hep gençlerle gördük. Belediye başkanı olursanız gençleri tekrar yanınızda görecek miyiz?

-Gençleri sırtımda taşırım. Öyle bir siyasetçiyim. Ben gençlere al şu bayrağı salla, gel şurada miting var diyemem. Kendi özgür iradeleri ile istediklerini düşünüp yaparlar.Bugüne kadar her şeyi gençlerle birlikte yaptık. Gençler benim geleceğim. Gençler bu ülkenin geleceği. Özellikle siyasette gençler ve kadınlar olmazsa olmaz. Partinin de ülkenin de lokomotifi gençler ve kadınlardır. Onları öncü yapıp, ülkeyi onlar ile birlikte yönetmek gerekir. Özellikle bu konuda bir projem var. Projemin ismi de hedefi de ‘’Genç Belediyecilik’’. Mesela, mecliste bir karar çıkacak ise, bu karar gençlerin kararı olmalı, onların düşünceleri olmalı. Genç belediyeciliği gençler yönetmeli.

 

Siz halka dokunan birisiniz belediye başkanı olunca da nasıl bir yol izleyeceksiniz?

-Demokrasinin olmazsa olmazı katılımcılık anlayışı ile yönetmek. Bu katılımcılar sivil toplum, sosyal dayanışma, toplum gönüllüleri  ve kadın derneklerinden insanlardır. Mesela bir diğer projem de, ‘’Halk Toplantıları’’. Ben 2 bin, 3 bin kişilik halk toplantıları yapmak istiyorum. Gelen insanların Belediye Başkanı ile 8 saat boyunca yüz yüze konuşabileceği bir anlayış ile yönetmek istiyorum. Ben onların her zaman yanında olmak istiyorum. Ben gerçekten muazzam bir teknik ekip kurdum. Bu ekipte şehir planlayıcısı, mimarı, inşaat mühendisi, halkla ilişkiler uzmanı hatta sosyoloğu bile var. Bundan sonra onlarla birlikte çalışacağız. Şakir Başak tek başına yönetmeyecek yani. Arkasında birlikte çalıştığı yapıyı da göstererek sahaya inecek. Bir model oluşturmak istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi ‘nde sergilenen o halkçı belediyeciliğin nasıl olduğunu göstermek istiyoruz. Bundan önceki arkadaşlarımız doğru ya da yanlış davranışlar sergilemiş olabilir. Ben onların yapmadığını yapmaya geliyorum. Siyasette yapılmayanı yapmaya geldim. Ve bu yüzden yerel yönetimlerde aday oldum. Bu anlayışla ilk dönem oy oranında yüzde 50, 2. dönemde yüzde 60'i hedefliyorum. Beni tanıyanlar, bilenler bunu başaracağımı bilirler.

 

Projeleriniz hazır mı?

Karabağlar için konusunda uzman arkadaşlarla bir ekip oluşturduk. Biz Karabağlar’ı Türkiye’nin konuşulan ilçelerinden biri yapmak istiyoruz. Artık CHP belediyeleri konuşulunca içinde Karabağlar’da anılsın istiyoruz. Karabağlar’ı Türkiye’nin mobilyada konuşulacak bir merkezi haline getireceğiz. Çocuklarımızı bilimle buluşturacağız. Kadınlarımızı üretimin içine alacağız. Engellilerimize Karabağlar’da engelsiz bir yaşam sunacağız. Yani kısacası biz yaşanabilir bir Karabağlar, ben Karabağlar’da huzrun yaşam sürdüğü bir anlayış yaratacağız.

Yorumlar (0)