banner773

İzmirli kadınlardan Işılay Saygın’a vefa

-“O,iyi bir sosyal demokrat, herkesin yaşamına dokunan, vatandaşın sorunlarına duyarlı siyaset yapan cesur yürekli aydın bir politikacıydı.“

YEREL 10.08.2019, 09:00 10.08.2019, 15:12
İzmirli kadınlardan Işılay Saygın’a vefa

Bir süre önce kaybettiğimiz belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlık yaptığı dönemlerde yaptığı hizmetlerle İzmirlinin gönlünde taht kuran, Işılay Saygın, Çeşme’de kadın sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği toplantıda anıldı.

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği’nin bileşenlerini oluşturan dernek başkan ve temsilcileri, Saygın’ın kişiliği, hizmetleri, genç ve kadınlarla olan iletişimlerinin anlatıldığı ve barkovizyon gösteriminin yapıldığı toplantıda, Işılay Saygın’ın izlediği siyaseti politikacıların örnek alması gerektiğini dile getirdiler. ,

Toplantıda konuşan Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, Saygın’ın, belediye başkanlığı, milletvekilliği defalarca bakanlık görevlerinde bulunduğunu hatırlatarak, “O, siyasetini herkesin yaşamına dokunarak sürdürdü. Cesur yürekli ve çalışkan bir siyasetçiydi. Kadın haklarına yönelik çalışmalarıyla hep yanımızda durdu. Kendisini hiç unutmayacağız, unutturmayacağız.”dedi.
Dayıoğlu, Saygın ile ilgili duygularını şöyle sürdürdü:

-HERKESİN YAŞAMINA DOKUNDU-

“Bu makamlar bittikten sonra da köşesine çekilmedi, sivil toplum kuruluşlarına önderlik ederek, elele vererek topluma hizmetini devam ettirdi. Binlerce öğrenciye okuma imkanı sundu. Özellikle kadın sivil toplum kuruluşlarının kadın hakları konusundaki çalışmalarına büyük destek verdi, birlikte çalıştı, öncülük yaptı. Çevre için, kadınlar için, İzmir için çalışmaya hep devam etti. Herkesin yaşamına dokunmasını bildi. Kendisine başvuran hiç kimseyi geri çevirmedi, ya bir işe yerleştirdi, ya da bir sorununa merhem oldu. Yaptığı işin olup olmadığını da takip etti. Örnek bir politikacıydı. O’nu sadece İzmir değil, Türkiye yaptıklarıyla, hizmetleriyle tanıdı. O’nun yaptığı siyaseti diğer politikacılar örnek almalıdır.”

-ÖRNEK BİR KADIN POLİTİKACI-

Geçmiş Dönem milletvekili Türkan Miçooğulları da, farklı partilerde görev aldıklarını hatırlatarak, “Kendisiyle milletvekilliği görevinden sonra Türkiye Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi çatısı altında çok sık birlikte olduk. Türkiye’nin laik Cumhuriyet olması konusunda hem fikirdik. Bu konuda çeşitli projelerde birlikte yer aldık. 70’li yıllarda erkeklerle yarışa giren cesur kadın politikacı örneği oldu, simgeleşti. Bu çok önemlidir. Kadının siyasette kalıcı olması için büyük bir örnektir.”dedi.

-KONUŞMAYI DEĞİL, DİNLEMEYİ TERCİH ETTİ--

Işılay Saygın ile birlikte projelerde çalışan çok sayıda derneklerin kadın başkanları ise, “Erken gitti, Daha çok hizmetler yapabilirdi. Kısa ömründe fazlasını yaptı. Kadınlara cesaret verdi. Birçok politikacı o’nun yaptığı siyaseti benimsedi ve yolundan gitti. Kadın örgütlerinin işlevini hep inandı ve onlardan aldığı bilgileri meclise taşıyarak siyaset yaptı. Konuşmaktan çok, iyi bir dinleyiciydi. Cumhuriyet’e ve ülkesine sahip çıkma konusunda örnek oldu. Sosyal demokrasiden laiklikten çağdaşlıktan ödün vermedi. Eleştiriye çok açıktı.”şeklinde ortak görüş belirttiler ve anılarını dile getirdiler.  

Yorumlar (0)