İZMİR'İN SİLÜETİNİ BOZACAK GÖKDELEN TARTIŞMASINDA TUNÇ SOYER'E TEPKİ BÜYÜYOR

Türkiye'nin gündemine oturan İzmir'in silüetini bozacak gökdelen tartışmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamaları İzmirlileri şaşkına çevirdi.

YEREL 13.12.2019, 13:59
İZMİR'İN SİLÜETİNİ BOZACAK GÖKDELEN TARTIŞMASINDA TUNÇ SOYER'E TEPKİ BÜYÜYOR


İzmirlilerin kesin bir dille karşı çıktığı ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un " İzmir'in kalbine hançer saplanacak" diye ifade ettiği gökdelen tartışmasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tutumu gerek İzmirlilerin gereksede CHP'nin tabanında hayretle karşılandı.


SOYER'DEN GÖKDELENE DESTEK GİBİ AÇIKLAMA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Zorlu Konak gökdelen projesiyle ilgili olarak, "Bu kadar büyük yatırım yapacak vatandaşı küstürmemek lazım doğrusu. Burnundan getirmemek lazım. O nedenle belki detaylı bir çalışma yapılabilir ama prensip olarak karşı çıkmayı doğru bulmuyorum" sözleri eleştirilmişti.


MİMARLAR ODASI:SOYER'E YAKIŞTIRAMADIK
Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Alpaslan ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in meslek odalarıyla ilgili açıklamasını kendisine yakıştırmadıklarını söyledi. Alpaslan, "Soyer'in bu açıklamayla sanki 'meslek odaları yatırım istemiyor' gibi anlam çıkarması bizi şaşırttı. Meslek odaları hiçbir zaman İzmir'e yatırım gelmesine ve gelişim göstermesine engel olmaz. Biz sadece kurallara uymayan ve kente zararlı olan girişimlere karşı harekete geçiyoruz" diye konuştu. Bu arada Başkan Soyer'in kendilerini hedef alan açıklamalarına büyük tepki gösteren meslek odalarının, TMMOB İzmir Koordinasyon Kurulu çatısı altında olağanüstü toplantı yapma kararı aldıkları ve bu toplantıda yapılan açıklamaların değerlendirileceği öğrenildi.


BATUR:İZMİR'İN KALBİNE HANÇER SAPLAYACAK
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da yaptığı son açıklamada, "Ben hem mimar olarak hem de Konak Belediye Başkanı olarak, seçim sürecinde kentin tam merkezinde, üstelik eski kent dediğimiz alan içinde bu tür yüksek yapılara karşı olduğumu ifade etmiştim. Bizim parti programımız da bu yönde. Bu yapı kentin kalbine bir hançer gibi saplanacak demiştim. Bu bakışımızdan ve duruşumuzdan geri adım atma niyetimiz yok" diye konuştu. Batur, mahkeme süreci tamamlandığında yargı kararını uygulayacağını söyledi.
 

Yorumlar (0)