İZİKAD, İzmirli iş kadınlarının sesi oldu

İZİKAD, AFAEMME Genel Kurulu’nu İzmir’e davet etti

YEREL 08.10.2018, 11:30 08.10.2018, 11:30
İZİKAD, İzmirli iş kadınlarının sesi oldu

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), Akdeniz İş Kadınları Federasyonu’nun Amman’da düzenlediği yıllık olağan toplantısına katıldı. İZİKAD’ı dünya çapında bir marka yapmak için çalıştıklarını belirten İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, iki gün süren toplantı kapsamında kadınların iş dünyasında güçlenmesi amacıyla iş kadınları derneklerinin sorumlu ve yetkilileri ile bir araya geldiklerini söyledi.

İspanya, Arnavutluk, İtalya, Fransa, Malta, Yunanistan, Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Filistin, Mısır gibi Akdeniz ülkelerinin iş kadını derneklerinden oluşanAkdeniz İş Kadınları Federasyonu’nun (AFAEMME) Ürdün Amman’da düzenlediği toplantıya İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, Başkan Yardımcısı Ayla Alkan ve Genel Sekreter Betül Sezgin katıldı. İki gün süren toplantı kapsamında düzenlenen MEDAWEEK forumunda “Teknoloji ve bilişim sektörünün küçük işletmelerin gelişimine katkısı ve önemi” konuları ele alındı. İZİKAD Başkan Yardımcısı Ayla Alkan’da ziyaret kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi.

İki yıl sonraki toplantı İzmir’de olsun

Toplantı gündeminin kadınların iş dünyasında güçlenmesi olduğunu ifade eden İZİKAD Başkanı Huriye Serter, İZİKAD’ı dünya çapında bir marka yapmak için çalıştıklarını söyledi. Türk kadınının sesini uluslararası platformlarda duyurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Serter, “Yapabileceklerimizi ve potansiyelimizi diğer ülkelerin kadınlarıyla büyütebilmek, birlikte projeler üretip kadınların gücünü dünyaya göstermek için çalışmaya devam edeceğiz. İki yıl sonraki AFAEMME Genel Kurulu’nu İzmir’de gerçekleştirmek üzere müracaatta bulunduk. Böylece AFAEMME bünyesindeki pek çok ülkenin iş kadınlarını İzmir’de ağırlayarak, hem ekonomimizi hareketlendirmek hem de ülkemizin tanıtımına destek olabilmek adına güzel bir fırsatı değerlendirmiş olacağız” dedi.

Huriye Serter Ürdün ziyareti kapsamında Amman Büyükelçisi Murat Karagöz ile de bir araya geldi. İzmir’in sesini Ürdün’de duyurduğu için İZİKAD’ı kutlayan Büyükelçi Murat Karagöz, rol model olmaları ve işbirliği geliştirmeleri üzere İZİKAD’lı iş kadınlarını bundan sonraki çalışmalarında da Ürdün’e davet ederek, birlikte üretilebilecek her projeye açık olduklarını ve destek vereceklerini söyledi.

Yorumlar (0)